ferrum lek (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

migec -> ferrum lek (16.10.2007 9:52:43)

Včeraj je naš 8 mesečnik dobil sirum-ferrum lek.pol žličke na dan.

zanima me ali naj prvi dan dam le nekaj kapljic in potem postopno povečujem dozo do pol žličke?Naš zelo trdo kaka (kot da bil kakec brez vode) in se precej matra ko kaka, pa sem včeraj prebrala, da železo zapira...kaj naj?Vsak dan le ne morem dajati sladkanih kamilic!!!

hvala![sm=bravo.gif]

mika -> RE: ferrum lek (16.10.2007 9:59:09)

ferum lek je za železo?

druga kot čimveč tekočine, ti ne znam svetovat.
je pa naša pupa imela železo tudi na spodnji meji in nam je pediatrinja svetovala vsak drugi dan rdeče meso in temnozeleno zelenjavo. železo smo uspeli spravit v mejo normale, brez sirupa.

povej pediatrinji, da [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]teško kaka, mogoče bi najprej poskusila s prehrano.

urskas -> RE: ferrum lek (16.10.2007 10:20:13)

probaj mu dajati takšno hrano ki "odpira" (npr, surovo jabolko, kiwi,namočene suhe slive, kakšne polno zrnate misli itd...) in čim manj takšne ki zapira (kot je korenje, bel kruh...)

Eva* -> RE: ferrum lek (16.10.2007 10:30:23)

Meni je P rekla, da lahko spijem tudi kaksen kozarec donata.

tejcek19 -> RE: ferrum lek (18.10.2007 12:25:44)

mi smo probali ferrum lek, legofer, sedaj pa imamo aktiferrin (ki je avstrijski in se ga dobi tudi v Arniki v Škofji Loki)

informacija kar tako - za vsak slučaj, če vaš malček ne bo dobro prenašal lekovega železa

na vsak način pa se zmenite s pediatrinjo

livia -> RE: ferrum lek (18.10.2007 12:58:01)

Ti daj kar takoj pol žličke.

Za mehkejši kakec pa naj čimveč pije.

Mehičanka -> RE: ferrum lek (18.10.2007 13:25:42)

Moji sem dala kar takoj polno dozo. Sem pa sirup dodala na žličko z vodo, da ni bilo tako ogabno. Pa veliko vode je zraven popila, pa ni bilo problemov s kakanjem.

migec -> RE: ferrum lek (23.10.2007 12:20:04)

ja, imam kar bitke s sinom...[sm=smiley1.gif]kar težko mu gre...[sm=smiley13.gif]
kaka pa res težko...ja, je res smešno glede pitja....jaz mu stalno ponujam in ponujam...pa kar pogosto zavrača...pride nekdo drug-pa ni problema!lump mali!!!!

Stran: [1]