Jančika_ -> RE: Kako reagirate, ko otrok za vsako stvar reče ne? (4.11.2007 21:44:09)
|
IZVIRNO SPOROČILO: shooo jaz sem pa opazila da nežin ne v bistvu čisto nič ne pomeni (no ja , včasih že). -se greva skopati? - ne, ne ne ! - prav. jaz grem vovo nalit v bano. -bano! umit! umit! ..in se že pripravlja na kopanje... - boš jedla? - ne! -ok. jaz bom dala griz na mizo ti pa razmisli če si lačna... - mami, najm,najm . gisek!!!! - pridi se oblečeva. - ne ne ne !!! .- ti samo rokico porini skozi rokav..(še kaj prigovarjam in godem v tem smislu in smo že oblečeni) Ja, tole kar drži, vsaj pri našem tiletniku. Se mi zdi, da že vnaprej za vsak slučaj reče ne. Jaz preslišim in delam dalje tako, kot da bo stvar narejena in potem večinoma je. Če ga pa napade trma, pa rečem tudi jaz NE. Če noče iti, ga pač odvlečem; če noče obuti copat, mu jih obujem (in si jih začuda potem nikoli ne sezuje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ) itd. No, pri njem najbolj pali to, da iz vsake stvari naredim nekakšno mini igrico, ki je samo najina. Recimo oblačenje (majčke si še ne zna obleči sam): ko mu jo vlečem prek glave,govorim "kje je glava, o glej jo, glej jo", pa "roka, roka, kje je roka, o, tule je" itd. Pojma nimam, zakaj se mu to zdi tako zabavno, a glavno je, da potem sodeluje. In takih brezveznih igric imam na zalogi še pa još, ker ko se naveliča, si je treba izmisliti novo. Mi je pa to v užitek, mislim izmišljanje igric, ki ga motivirajo.
|
|
|
|