|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko krat na dan je?
15.10.2007 12:08:14   
mami_miki
Mene pa zanima, kolikokrat mu daste gosto hrano, skoraj pri 5 mesecih...ne vem. Jaz mu dam zjutraj mlekec, potem kašico: jabolko in banano in malo piškota, potem spet mlekec, potem kašico: zelenjavno...potem spet mlekec...potem pa mogoče malo rižolinota, ampak takrat je že siten, pa mu dam mlekec...6 krat ali 5 krat je...zdaj pa me zanima kako je kaj pri vas...in kako se to stopnjuje,,,kdaj je samo gosto, kako postopoma daješ več...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koliko krat na dan je?
15.10.2007 12:41:24   
živa
Ne bi rada komu solila pameti user posted image , ampak po priporočilu večine pediatrov in patronažnih sester naj bi dojenček do dopolnjenega 6. meseca starosti pil zgolj materino oz. adaptirano mleko.

Naš je imel vse dnevne obroke goste hrane, preden sem šla v službo, torej pri nekje 11 mesecih. Tako, kot ti opisuješ, pa je jedel nekje pri 7 mesecih in pol.

Lp,

živa 

(odgovor članu mami_miki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.10.2007 22:44:32   
mami_miki
glede na to me zanima, ker sva pač začela s to hrano, ker je rabil...mleko ni bilo več dovolj...jaz bi ga tud dojila še 100 letuser posted image ...kolikokrat vaši jedo, pa koliko. Mi2 zdaj jeva 3 tedne pa je 180 ml dans pojedel zelenjave...ne par žličk..ampak kakih 30user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3
17.10.2007 14:11:28   
nežek
No tud mene zanima isto, bom pa napisala kako jeva midve pri 6,5m, gosto sva počasi počasi začele uvajati pri dobrih 5m.
Ponoči po potrebi- pri meni, zjutraj okoli 6-7ure pri meni, vstaneva okoli 8-8,30 in ji okoli 9ih skuham polento al pa rižolino, pol pa se okoli dvanajste  boriva za par žličk zelenjavce pa mal sadja, ker se ne zboriva dost ji dam še pri sebi, popoldne od 15-17ih enkrat pa je na vrsti sadje (zmiksano, v kosu, -samo da je) pa če smo doma še en rižev vafelj da vse napaca user posted image , pa še pri sebi ji ponudim, če želi včasih ja včasih ne odvisno od tega kolk sadja poje. Pol pa še zvečer najprej pri meni, in pa še 100-200ml mlekca po flaški (od 4m dalje), ker smo mel mal krize z mlekom, GH pa še nisem želela dajat. Aja pa vedno ko ji dam GH ji ponudim še čaj.

Neposredna povezava do sporočila: 4
17.10.2007 14:21:29   
tančica
Mi bomo čez par dni stari 7m, z GH sva začela pri 4,5m. Jeva 5x na dan, in sicer zjutraj ob 8ih mleko, ob 11ih sadje ali skutke ali jogurtke, ob 14ih kosilo (zelenjava, piščanček, juhce), ob 17ih sadje ter ob 20ih mleko. Včasih tudi en gosti obrok zamenjam za mleko, odvisno od tega kako mu gre.

(odgovor članu nežek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.10.2007 23:11:42   
mami_miki
ej...kakšni jogurtki pa skutke so to...jaz še tega ne poznam...midva bi mogoče tud v en obrok to vključila...

No...nekje 5-krat na dan?

Moj bi včasih 180 ml zelenjave pojedeluser posted image  pa ne vem, če je vredu, da mu dam toliko...

(odgovor članu tančica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.10.2007 23:17:48   
mami_miki
jaz sem mu pa prvič, ko sem mu delala sadno kašico-to je pri 4 mesecih,dala kuhano jabolko, banano pa kar pol piškotka! pa so jajca noter...
če sem čist iskrena, sploh nisem vedela, da mu nebi kao smela dat piškotka zraven, to sem na teh postih zvedela...sem pa dala zato, ker je meni mama skoz to dajala, pa babice..piškotek kar zraven- baby on mannerja..
pa mu nič ni bilo...zdaj pa če je tukaj noter gluten, to ne vem, oz. sem gledala pa ni na škatli pisali....
pa je moj dojenček čist zdrav, ni imel nobenih reakcij...

Neposredna povezava do sporočila: 7
18.10.2007 11:32:15   
tančica
Jaz mu dam navaden jogurt pa zravn kakšno sadje zmešam. Skutke pa kupujem od LM, sem zadnjič kupila Fruchzwerge pa so ful zanič (no vsaj meni). Sicer pa lahko tudi navadno skuto zmešaš s kakšnim sadjem.

Neposredna povezava do sporočila: 8
18.10.2007 12:19:56   
mami_miki
pa to mu lahko že dam?..če že skor mesec dni uvajava, po zdaj po tem mescu lahko probam dat?

(odgovor članu tančica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.10.2007 22:50:20   
Anonimen
Pri petih mesecih-ne vem, enkrat ali maksimalno dvakrat.

Če bi šla lahko nazaj, bi počakala vsaj še 2 meseca za GH. Veliko priprave za minimalen učinek. Jaz bi še kar z mlekom nadaljevala.

Neposredna povezava do sporočila: 10
19.10.2007 14:27:41   
mami_miki
kak učinek si pričakovala...oz. kaj si mislila s tem?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.10.2007 16:48:02   
Anonimen
Da če bi bil otrok še enkrat toliko star (4, 5 mesecev), ne bi hitela z uvajanjem GH. Najprej bi začela uvajati pri sedmih mesecih, zelo počasi in na komot.

Neposredna povezava do sporočila: 12
19.10.2007 18:20:56   
Naja30
Se strinjam z Mič! Zelo komot je, dokler je samo dojenje na sporedu. Pri drugem otroku bom ziher počakala še kakšna dva meseca. Čeprav je moja začela z GH pri 5,5. Tako da takrat je jedla 1 obrok GH na dan, kmalu dva.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.10.2007 15:05:12   
felicia
Mi smo začeli s 4 meseci in mi zaenkrat ni žal da smo takrat začeli, ker mali enostavno hoče jesti to hrano in to tudi nazorno pokaže, požira slino , ko mi jemo, komaj čaka svoj obrok raznih sadnih kašic. Danes je dobil za vzorec malo pireje krompirjevga in ga je kar lepo z zanimanjem jedel. Po moje je odvisno od otroka do otroka kdaj in kako začeto z GH, verjetno tisti otroci, ki se dojijo pozneje začnejo kazati željo  za to navadno hrano.

drugače je pa pri nas tako s hranjenjem: ponoči 2x do 3x mleko ali čaj, potem zjutraj okoli 7 mleko, okoli 9 spet mleko, ob 11 sadna kašica, ob 14.00 ali okoli 15.00 zelenjava, potem ob 17.00 mleko in zvečer riževa kašica. Madona to le kolk obrokov? 8 obrokov?user posted image  Sicer pa res je po mal pa večkrat!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.10.2007 20:51:57   
tinaaja
Mi smo zaceli pri 5m in mi je super - mislim, da je pomembno, kako otrok sprejema GH. Ce je, gres naprej, ce ne naredis pavzo. Meni je veliko bolj lustni zdaj z GH, kot pa samo dojenje (ceprav nasa se na veliko ziza). Je tok zagrabila tole GH, da smo se vsi cudili in smo bili po 10 dneh na dveh obrokih - sem preverjala, ce je to OK in sem dobila odgovor, da ce otroku sede, da je vse bp. Patronazka mi je rekla pri 5,5m, da je nekje do 200ml primerna kolicina, vec v tem obdobju ne bi dala.
Skute, jogurti - mnenja patronazk, P se tu ornk kresejo, ze ce poisces tu gor, bos videla razliko. Jaz poslusam svojo P, kipravi, da to po 6m.
Gluten pa da po 8m...

Konec koncev pa vsaka mamica dela po svoje in tako kot je njej prav. In to je tudi edino prav. Ker otrocki so razlicni, imajo razlicne potrebe, obcutljivosti,...  

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.10.2007 21:36:07   
BAMBINA_
Tudi jaz se sprašujem, kdaj je primerno preiti na več obrokov GH na dan. Mi smo z uvajanjem začeli takoj po dopolnjenih 4 mesecih, zaradi refluksa. Sedaj je takole: 8.30 sadna kašica s kakšno žlico rižeka, okoli 12.00 zelenjavna kašica, okoli 15.30 mleko, okoli 19.00 riževa kašica + mleko in okoli 5.00 mleko. Resno razmišljam o tem, da bi tudi mleko ob popoldanski malici nadomestila z GH, pa ne vem, če bi bilo to vredi user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 16
23.10.2007 23:16:29   
mami_miki
midva imava dva obroka goste hrane, včasih 3- rižolino...moj je vse skupaj 5x na dan...pa ne vem če je to dovolj....jaz bom še malo tako nadaljevala...bom pa počasi zvečer predzadnji obork začela kaj novega dajat....še ne vem....ampak prvi in zadnji obrok dobi mlekeca...

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.10.2007 15:45:53   
lilka
Jaz sem tudi začela kašen teden pred 6M in mamo zjutraj 5.30 flaško, 8.30-9.00 sadno kašico in flaško, 11.30-12.00 zelenjavni obrok in flaško, 15.30 flaško, 19.00 flaško. Dopoldansko malico sva šele dobro začeli, zato vedno spije še malo flaške, ker jaz ji za enkrat dajem samo sadje brez dodatkov, za kosilo pa zelenjavo in krompir, pa še vedno spije malo flaške, pač jaz lepo počasi, sej se nikamor ne mudi....

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?