katka37
|
Plača se v bistvu baje oblačilo za očeta (halja in "čevlji"). Kar pa se tiče dr. Joliča - ravno on je odločil, da mi sprožijo porod, ker otrokov utrip ni bil najboljši in ker je šlo za tretjo nosečnost. Lahko se mu samo zahvalim, saj je imel otrok ovito popkovnico in plodovnica je bila že umazana, ker se je otrok pokakal vanjo, vprašanje, kaj bi bilo, če se ne bi tako odločil. Vmes med porodom je prišel pogledat, kakšno je kaj stanje, po porodu me je ravno on šival in je še popravil malo stanje od prejšnjega poroda, ker sem imela neke izrastke. Malo sem res čutila na koncu pri šivanju, ampak to sem tudi pri drugem porodu, pa me ni šival on. Ni pa šival na živo, ampak sem dobila injekcijo pa še dolantin na koncu enkrat, ker mi je še delal kiretažo maternice, da mi je vse očistil. V glavnem, sem brala vse o njem pred porodom in sem se kar bala, zdaj pa res nimam kaj rečti čez njega, tako da - ne se bat. Pohvaliti moram tudi babici Zofijo in Dragico, sem kar težko rodila in sta me znali dobro voditi, tudi kaj malo bolj ostro rečti, ko je bilo kritično, da sem se ja še bolj potrudila za svojega otročička, ki je kar težko prišel na ta svet. Tudi na oddelku so bili vsi prijazni, prvo noč sem rekla in so ga brez težav odnesli od treh do šestih, eno noč ko se je jokal pol ure pa je sestra kar sama prišla vprašat, kaj naju muči in ga je kar sama odnesla malo, da si oba oddahneva, se mi je zdelo, da je še lačen, ker se mleko še ni delalo. Res nimam čez nobeno sestro pripomb. Pri drugem porodu sem tudi imela komplikacije, sem res močno krvavela zaradi vraščene posteljice, pa so se vsi maksimalno potrudili, da je bilo na koncu vse v redu. Torej so kar strokovnjaki na svojem področju. Vsaka od nas pa se pač sama odloči, kam bo šla rodit, kakšna slaba izkušnja pa se res lahko pripeti kjerkoli.
|