|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Je sploh kje izhod?
15.10.2007 9:10:55   
Anonimen
Lep dober dan vam želim!
Danes ponoči celo noč nisem spala, po glavi mi roji tisoč in ena stvar. Sedaj se bom le izkašljala, izpovedala, nekomu moram povedati, mogoče bo potem bolje.
Sem zadnja izmed treh otrok in tudi jaz sem pred dobrim letom odletela iz domačega gnezda.
Z možem sva si našla stanovanje z najemnino in začela uživati. Najemnino imava še eno leto, potem pa se bova mogla odseliti. Kam?
V prihodnjem letu pričakujeva najinega prvega sončka. Tako rada bi mu zagotovila varen in topel dom, pa nekako kar ne vidim izhoda. Tukaj kjer sedaj živiva sva nekako na polovici poti obeh staršev. Da bi našla drugo stanovanje z najemnino ne upava, saj je kraj majhen in stanovanj drastično primanjkuje. Še tega kjer sva sedaj sva dobila po vezah. Ponudbe na trgu ni. Za nakup bi se mogoče še nekaj našlo, ampak kaj ko cene segajo v nebo. Toliko kredita nama nobena banka ne bi dala. Bi mogla imeti direktorske plače za kaj takega.
Nekaj časa sva razmišljala, da bi šla k enim od staršev, vendar sva to misel opustila. Razumemo se sicer dobro, ampak ne predstavljam si, da bi živeli skupaj. Moji starši nasprotujejo vsemu kar jaz predlagam in doma nekako nimam prave podpore. Nekje v prihodnosti bi si namreč rada naredila majhno hiško in odkar sem to povedala doma je pri nas vse narobe. Moja mama je zelo egoistična kar se tega tiče. Nekako si je ona v svoji glavi naredila načrt, da bom jaz ostala doma in ker sedaj temu ni tako je vse obrnjeno na glavo.
Ne razume, da midva iščeva stanovanje le za prebroditev, ne pa za stalno življenje.
Ne razume, da si midva prav tako želiva majhno hiško, kot jo imata onadva.
To ker sta moja starejša sestra in brat šla od doma je še nekako preživela, sedaj ko je ugotovila da je izgubila še mene je pa čisto paf.
Kako bo v prihodnosti ne vem. Tako rada bi dobila neko majhno stanovanje, ki bi bilo samo naše. Ponoči ne spim zaradi teh skrbi, stalno se sekiram zaradi tega. Bojim se, da to čuti tudi moja pikica pod srčkom in da se ne počuti prav nič dobro.

Ne pričakujem nobenega nasveta, ničesar. Mogoče le kakšno mnenje. Le morala sem se malo izkašljati, mogoče bo sedaj bolje in bom vsaj malo lažje dihala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Je sploh kje izhod?
15.10.2007 9:18:21   
soncece24
Ne vem v katerem kraju živita in kaj pomeni "na pol poti do staršev" ampak če v kraju, kjer živita sedaj ni stanovanj, ga pa iščita drugje. Vedno se kaj najde. Če se doma ne razumeš, ne sili nazaj domov, ko boš imela user posted image se bo mama samo še bolj vmešavala in se ne boš počutila vredu. Rajši si najdita kako majhno stanovanjce samo za vas 3, pa tudi če bo dalje kot "na pol poti" do staršev. 

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.10.2007 9:28:03   
Anonimen
Se strinjam z sončecemuser posted image

Poglejta stanovanja še kje v okolici. Tudi če je dlje od staršev. Nekje da boste še vedno blizu službe. Pa mogoče poglejta za kakšno starejšo hiško če jo dajejo v najem. Najboljše da data oglas da iščeta stanovanje. Sigurno se bo kaj najdl.

Za mami se pa ne sekiraj. Bo prebolela, slej ko prej. Ti živiš svoje življenje ne njeno, imaš svoje sanje in svoje želje za prihodnost. In nisi jih dolžna nikomur zagovarjat. Raje uživaj v nosečnosti.user posted image

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
15.10.2007 9:34:40   
lex
Ni lahko živeti pri starših. Jaz živim pri njih, čeprav tudi pri nas ne primanjkuje prostora. Tudi moji bi zelo radi videli, da bi miva prišla k njim nazaj. Nikjer nimava oz. ne bi imela svojega mira. Mene iz tira vrže že to, da mi v soboto ali v nedeljo že ob 9h prideta na kavo, mi smo pa še v pižamah, pa čeprav sta ob že ob 7 pokonci. A to sta le dva dni na teden ko nimamo drugih obveznosti in se najraje vsi 4je žulimo in cartamo v postelji. A k sreči sva našla parcelo - sicer blizu njihove hiše. A čevlje mora vseeno dat gor, če hoče prit na kavo in nihče ne bo slišal kdaj smo vstali in če se mi ne bo bom pustila vrata zaprta, pa četudi bom doma. Moja dva sta itak navdušena da bova gradila in k sreči da nisva gradila prizidka zraven. Res je kot je napisala sončece, zakaj pa ne bi šla dlje od doma? Kot pravi rek: "Staro in mlado ne gre skupaj." Slej ko prej naletiš na kakšno mino. In ko so tu še user posted image  se stari starši zelo radi vtaknejo povsod not, tudi v to kako so otroci oblečeni, ..... pa to je že druga zgodba.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

Neposredna povezava do sporočila: 4
15.10.2007 9:57:08   
fricka
Po mojem mnenju, je mnogo prezgodaj za tako obremenjevanje. Stanovanje imata še eno leto in verjemi, v tem času se vama bo odprla neka pot. Daj stvarem čas in uživaj v nosečnosti.

Neposredna povezava do sporočila: 5
15.10.2007 10:02:10   
mojamura

joj, če bi vedela za rešitev bi ti jo z veseljem povedala, glede cen se res strinjam, če nimata oba kar fajne plače si takega kredita ne moreš privoščiti....tudi mi2 bi rada nekam šla na svoje, a kaj ko so cene res zasoljene...

upam da se bo za tebe s časom uredilo. držim pesti!

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.10.2007 10:23:52   
tehnofil
.Tako rada bi dobila neko majhno stanovanje, ...

Namesto, da bi plačavela najemnino, bi lahko odplačevala kredit (ali varčevala). Tako pa gre denar mesečno v vrečo brez dna. Torej za nekaj let bi se morala preseliti domov. Ali pa postat direktor.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.10.2007 11:09:33   
nuala
Jaz pa res ne razumem tvojih skrbi.
Poiščita službe v drugem kraju / državi ( časa imata kar nekaj ); svet je velik in nekje se bo že našlo kakšno stanovanje z manjšo najemnino ali celo tako, ki ga bosta lahko kupila.
Starše greš še vedno lahko kdaj obiskat, čez vikend, aki pa 2x na leto ( kot npr. jaz ); zelo rada imam svoje starše, posebej očeta, ampak prioriteta je moja družina, moji otroci, moje življenje.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.10.2007 13:50:42   
piščanc
seveda je izhod, vse se da, pa čeprav brez direktorskih plač.

seveda ne moreš štartati na hišo, mogoče se moraš odseliti stran. ampak zdaj je pomembna tvoja družina, z mamo pač prekini stike.

če sta v normalnih odnosih jo izkoristi, dokler si ne zgradita svoje hiše, ampak ji to tudi povej. drugače pa kupita svoje stanovanje npr. v zagorju, kjer so cene 3 sobnega (sicer starega) 11 mio. potem ga prodata in gresta naprej. ena možnost je še stanovanjski sklad, ki bo sedaj spet dal ven razpis in tudi kredite je možno dobiti.

ne obupaj, samo ven iz lj in sedanjega okolja morata iti pa bo.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?