Anonimen -> Stekleničke tomme tippee anti colic (14.10.2007 22:01:14)
|
Pozdravljeni, prosila bi za vaše izkušnje glede dudk za stekleničke. Moj fantek je star sedem tednov in je zalivanček od 14 dneva dalje. Kupili smo stekleničke tommee tippee anti colik z označbo 0 +. Mali že nekaj časa pije iz njih in kadar je zelo lačen in temu primerno tudi zelo požrešen, mu mleko teče tudi mimo ustec, ker tako močno vleče. Občutek imam, da ga mleko kar zaliva in da je njegov sesalni refleks premočan. Te dudke so namreč križno prerezane in ob močnem sesanju se te križne lopute odprejo in dotok mleka je znatno večji. Čas pitja npr. 90 ml mleka je v treh ali štirih minutah. Zanima me, ali ima katera od vas mamic izkušnje s temi križnimi dudkami. Po drugi strani pa je (menda) klinično dokazano, da pitje iz teh dudk zmanjšuje krčke. Pa še nekaj me zanima .... mali ima na ličkih rdeče mozoljčke, ki niso pravi pomozljčki, ampak so neke izboklinice. Koža je hrapava, kot če bi jo napihal veter in bi bila osmojena. Otroka mažem po kopanju tudi po obrazu z buebchen kremo in tudi ko gremo na sprehod, ga namažem po obrazu, tako da koža ni izsušena. Sumim na kakšno alergijo - morda na mleko; pije Aptamil 1. Sicer imamo pediatra 23. oktobra. Ja pa še očko ima že tri tedne vneto. Ne pomaga čiščenje z fiziološko, ne z blagimi kamilicami. Vesela bom odgovora in vaših izkušenj !
|
|
|
|