*BellaLuna* -> RE: Menstruacija psičk (16.10.2007 12:01:44)
|
Moja Luna se glih zdaj goni in imamo težave predvsem z nadležnimi samci, ki kampirajo okoli vrta in nekaterim celo uspe preskočit ograjo. sprehodi so pa tudi razred zase, saj zgleda da peljem krdelo psov na sprehod. Kako zgleda gonitev? Traja nekje 3 tedne, s tem, da je psička godna nekje v tistem sredinskem tednu. Gonitev opaziš po nabreklem spolovilu in po kaplicah krvi. Nekatere krvavijo malo in samo nekaj dni, nekatere krvavijo celo gonitev - pač različno. Na splošno naj bi pa veljalo, da ko krvav izcedek rpeide v brezbarvnega, takrat naj bi bila psica najbolj plodna in jo je treba najbolj čuvat. amapk kot rečeno, ni pri vseh psicah enako. Drugače pa imamo mi tudi hlačke, ki jih psica zelo dobro prenaša, samo to rundo ji jih nisem dala gor, ker se mi zdi, da je bolje, če se normalno "čisti". Tudi meni ni prijetno nosit vložkov, zato tudi nje ne mislim obremenjevati. Tako da samo malo večkrat pobrišem tla in je. Tepihov nimamo, na kavč pa ne sme. So pa kapljice tudi po zidu, ker se včasih otrese in takrat frči vse naokoli. Ali pa ko spi na hrbtu (najbolj priljubljena poza ležanja pri moji psici) in potem malo popaca zid.
|
|
|
|