Jenny Anny -> RE: dolenjke (29.10.2007 12:50:58)
|
Zdravo!! Evo mene nazaj z našo punčko Lano. Zdaj sva že prišle k sebi, punčka je pridna in spi (ravno sedaj, da sem jaz lahko malo na netu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]) Bilo pa je takole. 17.10. sva šla z mojim na en full dolg sprehod - ene 8km, sva prišla domov, sem šla mal počivat, pol me je pa nekaj začel špikat. Ob desetih zvečer so bili popadki na 15 min in se stopnjevali. Ob pol enih smo bili že v P, so nas sprejeli, sem bila 4 cm odprta. Potem pa klistir - prav paše, jaz ga za nič na svetu ne bi zavrnila če bi šla še enkrat, pa tuširanje. Ob treh sva bile v porodni, potem pa se je začelo zares popadki so se stopnjevali, vsak ki je prišel je bil močnejši, dobila sem nekaj proti bolečinam, pa masko s plinom, očka je bil z nama in mi dajal obkladke, je prav pasal. No potem so bili pa ene trije ful hudi popadki, sem fajn pritisnila in ob 5.52 je bila naša punčka Lana (3240g, 51cm) zunaj. Ko jo dobiš na trebuh pozabiš vsako bolečino. Mala je jokala, s full nežnim glaskom, z očijem pa sva oba dobila solzne očke. Jaz sem dobila še dva šiva, pa še to bolj lepotna kot kaj drugega. No sedaj smo pa doma in se veselo cartamo. Kar se tiče telovadbe, jo 100% priporočam, res pomaga pri porodu, da si fit. Jaz sem hodila na telovadbo do zadnjega meseca, pa na sprehode do zadnjega dneva. Zadnji mesec pa sem pila še čaj iz malinovih listov (kupi se ga v Sanolaborju), pomaga pa baje pri mehčanju materničnega vratu - posledično lažje odpiranje pri porodu. No nisem 100% da je blo to to, ampak porod ni bil tako težak. No se še kaj pišemo, par slikic naše punčke pa je tudi v albumu. LP
|
|
|
|