Anonimen -> RE: septembrke 2007 (12.11.2007 8:14:25)
|
Jutro! Danes je pri nas maraton....spi od 9h zvečer, vmes pa je samo enkrat čisto malo povlekla. Meni bo pa joške vsak čas razgnalo. Pojma nimam, kaj ji je, da tako spi. Včeraj pa se je na uro zbujala in tri ure ponoči bedela......jaz sem samo 4 ure spanja skupaj spravila. Danes pa sem naspana in spočita. Kilogrami....no o tem pa nimam kaj dobrega za povedat.....edinole to, da sem odkrila eno super strjenko, ki se jo da priredit. Naredila sem jogurtovo, jabolčno, cimetovo, čez par dni pa bom še kapučino probala. Notri pa vtaknem nekaj v sok namočenih savojardov.....in pride božanska sladica. Recept: Namočiš eno vrečko želatine, ko nabrekne jo postaviš v toplo kopel, da se utekočini. Med tem pripraviš: 1 lonček jogurta (kateregakoli, odvisno kakšen okus želite narediti), nekaj sladkorja (npr 2 veliki žlici), vanilijev sladkor in 1 dl soka (jabolko, pomaranča, kava, pač kar želiš.....jaz kar v mikrovalovki pogrejem sok in ga vlijem v jogurt...mora pa biti malo mlačno, da želatina ne zakrkne). Dodaš utekočinjeno želatino, dobro pomešaš (kar z žlico) in vse skupaj zliješ v stepeno sladko smetano (ampak ko vliješ v smetano ne sme biti preveč toplo). Potem vse vliješ v modelčke, ali pa kar v veliko posodo za solato. Najbolje pa je posodo obleči s folijo za živila. Notri natlačiš v sok namočene savojarde (to so tisti bebi keksi). Postaviš za dve uri v hladilnik. Če želiš lahko zvrneš na krožnik ali pa kar z žlico ven jemlješ. In to je to. Lahka, nič kaj mastna sladica, ki je gotova v 10 minutah.
|
|
|
|