Anonimen -> RE: septembrke 2007 (9.11.2007 17:36:40)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nana 27 Če že varčuješ v skladih, ne dajat na otrokovo ime, ampak imejta z možem na vajini imeni in to čim bolj razpršeno v več različnih skladih in ne se preveč ozirat na to, kje je bila v zadnjih letih največja donosnost. Je cela "štala", če hočeš denar prej ven (Center za socialno delo..). Nikoli ne vemo, kaj prinese življenje. Se mi tudi zdi trapasto, da bi otrok z 18 leti dobil denar in bi vedel, da je njegov in ga porabil za kakšno traparijo. Če bo priden in željan študirati ali kupiti stanovanje, bova otrokom z možem itak pomagala z vsemi sredstvi. Komu drugemu pa bova pomagala, če ne svojim otrokom. Nana se popolnoma strinjam s tabo. Jaz sem za Luka odprla Umko varčevalni račun na Sparkasse, in sicer na njegovo ime, je pa res, da bodo možne vse transakcije le zmojega računa. Luka niti vedel ne bo, da račun oz. ta denar sploh ima, je pa prvenstveno namenjen ev. šolnini (prej ali slej jo bodo uvedli tudi pri nas), nakupu stanovanja ali podobnem. Obresti so še kar visoke, z denarjem lahko takoj razpolaga, ....
|
|
|
|