guppy -> RE: septembrke 2007 (8.11.2007 9:26:57)
|
surya, mi ne hodimo smučat, tako da ne znam svetovati. cuma, za google skupino mi pošlji na ZS svoj mai (najbolje je, če imaš gmail.com) in ti vse razložim. sandra, po moje da ti ne zmanjkuje mleka, ampak saj veš, da črpalka slabše vleče kot otroček? On že povleče ven, kar imaš notri zaloge, črpalka pa pač ne more vsega izpraznit. Nič se ne obremenjuj, dokler je Enejček sit in spi. Jaz tudi ne vidim tvojega avatarja :( nena80, pri nas je tudi zanimanje za igračke kar veliko. Imamo en fitnes center, ki je v bistu nek "lok" s klaviaturo in dol visita dve igrački. Če klofneš to igračko, ti glasba drugače zaigra. To sta že pogruntala in zdaj vede ali nevede udrihata po tem. Glavna atrakcija je pa zajček, ki smo ga dobili s telegramom. Aja, pa vrtiljak tudi, skoraj sem pozabila, to pa zelo rada opazujeta in se smejita kot zmešana včasih. jst, ne bi vedela za gas bimbi + antibiotike. Vprašaj v lekarni (poišči telefonsko na netu, da ti ni treba hodit tja). srček, kako se počutiš? Glede flašk pa: Zvečer prekuham vodo (v lončku naj vre 10 minut, potem izklopiš in pokriješ). Praška Beba1 ne morem v naprej odmerit, ker jima vedno dam najprej za spit moje mleko, potem pa glede na količino mleka in njun apetit določim, koliko lahko še pojesta. Ampak načeloma je enostavno: V flaško nalijem vodo, jo pogrejem v mikrovalovki, Beba1 imam v eni plastični posodici od Ikee, iz katere zajameš prah z žličko in to potem obrišeš ob "rob" te posodice, da se poravna. Pripravek se enostavno skuha: na vsakih 30 ml vode dodaš 1 žličko prahu. Koliko pogrevam? 30 ml 5 sekund, 60-120 10 sekund, 150-210 20 sekund, večjo količino pa 30 sekund. Imam 800W mikrovalovko. Vseeno mi je, da voda ni na 40 stopinjah, je ravno prav taka, da lahko takoj jesta. Ko gremo ven? Doma prekuhano vodo segrejem v mikrovalovki da je vroča in jo prelijem v termosko. Na terenu spet nalijem v flaško določeno količino vode, dodam prah in voila! Če je voda slučajno prevroča (iz termoske), jo pa lahko kje pod pipo ohladiš, to gre hitro. Če jima dajem moje mleko, ga ne pogrevam, če pa bi bilo res mrzlo, bi ga tudi dala pod pipo ali pa prosila za šalčko vroče vode. Zadevo s prahom si lahko tako olajšaš, da si v flaške že doma doziraš prah - recimo po 4 žličke v vsako flaško, potem pa samo dotočiš vodo. Steriliziram še vedno skoraj po vsakem pranju, ker mi je prešlo v navado. Oprane flaške dam v sterilizator, poknem v mikrovalovko in počakajo do naslednjega hranjenja.
|
|
|
|