PBJ -> RE: septembrke 2007 (30.10.2007 6:27:45)
|
Menin, da se Juretu alergija na mleko in jajca sploh ne bi razvila oziroma da je cepljenje vse skupaj poslabšalo. Ko je bil cepljen pri 3. mesecih se je nekje 10 dni po tem pojavila kri v blatu (znak alergije na mleko), po cepljenju pri 4,5 mesecih so se teden za tem pojavile spremembe na koži - dermatitis-tudi znak alergij. Pri cepljenju pri 6. mesecih se je nekaj ur po cepljenju jokal, pravzaprav drl 5 ur skupaj, da sva ga že skoraj peljala v bolnišnico. Takrat je imel nogo dobro otečeno, kar velik del od okolice vboda. Po vsakem cepljenju ga je spremljala dvodnevna vročina, prvič tri dni. Cepljenje Mumps-rdečke-Ošpice (pri enem letu) smo imeli pod nadzorom v bolnišnici, zaradi alergije na jajca. To cepivo je namreč narejeno na osnovi kokošjih embrijev. To cepljenje nismo imeli pri enem letu, ampak pri skoraj dveh letih. Jaz sem bila cela srečna, ker prvič ni dobil vročine po cepljenju, naseldnji dan nobene reakcije 8. dan zatem pa se je začelo. Dva dni nizka vročina, tretji dan narasla na 39,9. Še četrti dan je bila tako visoka, peti dan pa se je pojavil izpuščaj, po celem telesu, po glavi, pika pri piki. Gremo k zdravniku in dr. (ki je nadomeščala njegovo), je zdravnica, ki velja za zelo dobro in je uradno že v pokoju, nama po pol urnem pregledu pove, da so to ošpice, ki jih dandanes več ni, naš pa jih je staknil. Ja kako? S cepivom, ki ga je dobil pred dobrim tednom. Dobil je cepilne ošpice. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] To je sicer oslabljen virus, ampak je bilo kar težko zanj. In zaradi tega smo odpovedali takrat plačan sedemdnevni dopust. Jaz sem za cepljenje, ampak naj nam zagotovijo varna cepiva, ne pa da se vsakič tresem, če bo z malim vse OK. Možni stranski učinki so že pri vsakem zdravilu, zagotovo pa se možnost poveča pri cepivih, saj so vbrizgane direktno v telo. Pa še to: v zakonu o cepljenju je določena odškodnina v primeru posedic hude reakcije na cepljenje. V Sloveniji še ni bila izplačana. Prebrala sem veliko primerov, ko se starši borijo, da bi dokazali posledice cepljenja. Jasno, da tega ne prizna skoraj noben zdravnik. Ne bi pisala o tem, če me Guppy ne bi prosila. To je vsekakor občutljiva tema. Vsak si ustvari svoje mnenje. Jaz sem si ga že. Tudi mnogo prebrala in iskala po spletu. Mnenja so deljena. Nikogar pa ne mislim s tem prepričevati v to, da otroka ne bi dal cepiti. Če katera želi kaj več vedeti o cepljenju: http://med.over.net/forum5/list.php?37 Pri Ani bova zagotovo počakala s prvim cepljenjem po 6. ali 8. mesecu.
|
|
|
|