guppy -> RE: septembrke 2007 (19.10.2007 13:19:56)
|
Po včerajšnjem dnevu smo vsi utrujeni, tako da sta malčka odspala pošteno turo 8 ur ponoči, danes pa spita po vsakem obroku. Čisto vsakič sem šla z njima spat, razen to pavzo, zato se malo javljam. srček, jaz sem prebrala na tone člankov o črpanju mleka in čisto v vsakem je pisalo (tudi v navodilih za črpalko), da k "staremu" mleku ne vlivamo svežega mleka. Naslednjič, ko bosta jedla, mu daj naprej za popit staro mleko iz hladilnika, potem pa nadaljuj s svežim. Če ti to ostane, ga daš lahko v hladilnik in počaka na začetek naslednje ture. Tako preprečiš, da bi bilo v tem ostanku sveže in še starejše mleko zmešano skupaj. Shranjuješ torej vedno mleko iz enega črpanja. Pa še če ne veš - iz obeh dojk si pa lahko načrpaš v isto posodico takoj. Drugače pa (vsak vir pravi drugače, ampak jaz se držim naslednjih pravil): - na sobni temperaturi (tu se razume okoli 22 stopinj) lahko materino mleko stoji 4-6 ur - v hladilniku ne priporočajo, da bi stalo več kot 24 ur in obvezno daj V hladilnik, ne v vrata od hladilnika - za zamrzovanje ne vem, ker nimam toliko mleka, da bi ga morala zamrzniti. Vem pa, da odtajano mleko, ki ostane, moraš vreči stran in ga ne smeš shranjevati za naslednje obroke. Mi delamo tako, da PO hranjenju načrpam mleko in to stoji na sobni temperaturi do naslednjega hranjenja (največ 3 ure). Ko sta lačna, ju previjem in dam to mleko, potem pa dodajam Bebo1. Ko sta čista in sita grem k računalniku, prebiram RR in črpam v miru za naslednjo turo. Mleka je veliko več, če nisem pod stresom, kot sem bila prej, ko sem črpala pred obrokom, ko sta že tulila, da sta lačna. Če nam kaj mleka ostane, dam v hladilnik in tako, kot sem napisala zgoraj, naslednjič najprej pojesta to, potem pa sveže mleko. sandra, jutri nas ne bo na obalo. Bomo šli v LJ BTC, ker imajo jutri Festival nakupov in zabave in je v Mullerju 10% popust na vse izdelke. Nakupit gremo Bebo1, krpice in pleničke. A pridete vi kaj do nas?
|
|
|
|