nana 27 -> RE: septembrke 2007 (24.12.2007 13:02:57)
|
Nefretiti, veš jaz je prehitro ne bi peljala v zdravniku, ker je veliko zelo zelo bolanih otrok tam in mimogrede pokasiraš še kaj hujšega. Kako pa kašlja? Suh kašelj ali je moker? Če bo še kašljala in hitro dihala. Poglej na njen prsni koš, kako diha. Ali diha bolj z zgornjim delom ali s trebuščkom? Če diha izredno hitro in s trebuščkom, jo pelji. Drugače pa se moraš znebiti sluzi in to najbolje narediš tako, da jo ti držiš v rokah med nogami. malce jo nagni naprej, mož pa naj s pumpico, napolnjeno s fiziološko, stisne del fiziološke v nosek in počaka, da priteče ven in nato spet. Boš videla, da bo ven prišlo ogromno sluzi. To lahko delaš vsako uro. Pa dobre so inhalacije. Si inhalator lahko kje sposodiš? Magari vprašaj na forumu dojenček, če ga ima katera od mamic v vašem koncu in ga lahko posodi. Pri prehladu moraš namreč obvezno skrbeti za:- čiščenje noska s fiziološko raztopino in to na način, ki sem ti ga opisala. Je kruto, ampak ti si mamica in veš, da je zanjo najbolje, da potrpi eno minutko in je nosek čist,- inhalacije s fiziološko raztopino,- čim več tekočine - voda, čaj, dojenje,.. Če bi videla, da otrok zelo težko in hitro diha pa še kakšno vročino, pa do zdravnika. Pokliči še svjega pediatra ali pediatrinjo. Če pa bo ponoči hudo, pa jo popokajta v kasnejših urah, ko se sprazni dežurna ambulanta, da ji izmerijo saturacijo. Mi smo Miha vozili tja ob treh zjutraj. Sem ti napisala, kako bi ravnala jaz..še najbolje, da pokličeš pediatra pa mislim, da ti bo nekaj podobnega svetoval.
|
|
|
|