kašelj po hranjenju ponoči (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

ČebelicaMaja -> kašelj po hranjenju ponoči (12.10.2007 9:05:23)

Že nekaj časa ne jemo ponoči, sedaj pa ven prihajajo trojkice in je pikica spet začela zahtevat nočni obrok mleka... vendar že dva dni zapored 10-15 min po tem, ko spije mleko začne silovito suho kašljati, kar  traja uro do dve- grozno je zanjo in zame... sploh mi ni jasno kaj bi to bilo saj je stara 18 mesecev, pa se to prej nikoli ni dogajalo. Ima morda katera kakšen nasvet?

aluš -> RE: kašelj po hranjenju ponoči (12.10.2007 9:48:37)

Ali je mogoče prehlajena. Ker mleko, pa tista sluz od prehlada, smrklja se ne marata in potem draži. Naš je tudi že bruhal, ko je bil prehlajen, pa je na vsak način hotel mleko.

Aja32 -> RE: kašelj po hranjenju ponoči (12.10.2007 10:04:25)

Poskusi ji dati čaj namesto mleka... 

saraja -> RE: kašelj po hranjenju ponoči (12.10.2007 10:20:08)

Pri nas je tudi tako, zobki prihajajo. KAšlja pa tudi zelo, sploh ga ne morem pomiriti. Čaja mu pa ne morem dati za lakoto. Kaj naj storim!?

ČebelicaMaja -> RE: kašelj po hranjenju ponoči (12.10.2007 12:31:47)

Sem tudi jaz poskusila dati čaj, pa tudi vodo, pa tudi vodo po mleku, da ne bi kašljala... pa ničesar noče, samo mleko, bog ne daj, da je notri kaj drugega, vrže na tla in  histerično joka...
...je pa res, da prihajajo zobki in ima kar konstantno smrkav nosek, tako, da je dejansko možno, da se mešata mleko in sluz...

Tiamo -> RE: kašelj po hranjenju ponoči (12.10.2007 12:40:25)

To je bil moj vprašanje cca pol leta nazaj.

Kašlja zaradi mleka in polnega noska, mleko še poslabša zadevo, ker dela sluz.

Moj recept, ki samo omili kašelj...normalno čez dan čiščenje noska s fiziološko, dvigneno vzglavje (jaz dam kar velik povšter pod jogi, menjava kravjega mleka za kozjega ali mešanje mleka z vodo.

Je pa tudi varianta, da k ponoči zahteva mleko, jo vzameš iz posteljice, nahraniš v pol sedečem položaju, počakaš ene 15 min in jo daš nazaj spat.

ajdaN -> RE: kašelj po hranjenju ponoči (12.10.2007 14:50:32)

Kaj pa če bi probala dat drugo mleko? Pri nas mu zmeraj, ko je prehlajen za par dni ukinim navadno mleko in mu dajem riževega. In je bistveno boljše.

Ker mleko res draži tisto sluz pri prehladu in verjetno zaradi tega kašlja.

ČebelicaMaja -> RE: kašelj po hranjenju ponoči (15.10.2007 16:38:26)

Riževega sem ji poskusila dat že pred časom, pa ga ne mara... smo pa zadevo rešili tako, da ji mleko totalno razredčim, malo protestira in ene 100x pogleda, če je v flaški res mleko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ampak popije ga pa in zaspi nazaj... je pa sedaj tudi začela grozno kašljati, tako, da upam, da ne bo še huje...

Princess Mononoke -> RE: kašelj po hranjenju ponoči (16.10.2007 7:04:35)

Pri nas je bilo junija isto (se pravi jeseni v Avstraliji), le da je bil kašelj po dojenju in se je tudi pojavil ko so ven zobki lezli. Peljala sem jo tudi do zdravnika. Na koncu se je izkazalo da ker so ji zobki rastli, ji je padel imunski sistem in je ujela neko virozo s kašljem. Ker so se takrat noči shladile jo je kašelj ponoči dražil. Bilo je celo tako da je kašljala samo ponoči in ne čez dan. Stanje se je v nekaj tednov popolnoma umirilo. Če imaš morda vlažilec zraka, bo mogoče pomagal. 

Stran: [1]