oblika glave (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

tejcek19 -> oblika glave (12.10.2007 0:03:59)

Lep pozdravček!

Naš sinček je star dobrih 5 mesecev in spi skoraj samo na hrbtu. Na boku že več mesecev niti pod razno noče biti. Pa me zanima, ali je možno, da bo imel zaradi tega zadaj poležano glavo. 

Glava zaenkrat še zmeraj ni čisto okrogla, ampak je malo podolgasta, tko da sem mislila, da se to še popravlja po porodu - zdaj pa nisem več sigurna.

Kakšne so vaše izkušnje? 

ZmajTolovaj -> RE: oblika glave (12.10.2007 0:23:58)

Hm, ne vem, nam so tudi govorili na bok, vsakič na drugega, da ne bo poležana itn. Ampak naša skoraj 3m [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] tudi spi samo in zgolj na hrbtu, ni variante da ostane na boku ... Ampak ma glavo čist okroglo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Lahk da se ti samo zdi? Si kaj vprašala P?

Blejka26 -> RE: oblika glave (12.10.2007 7:53:25)

jaz mislim ,da je bolje, da se potrudiš in ga daješ spat na bok,enkrat levo drugič desno,ker mislim da to veliko vpliva na obliko glave.Najbolje pa je da vprešaš pediatrinjo..

Putka -> RE: oblika glave (12.10.2007 8:07:23)

IZVIRNO SPOROČILO: Blejka26

jaz mislim ,da je bolje, da se potrudiš in ga daješ spat na bok,enkrat levo drugič desno,ker mislim da to veliko vpliva na obliko glave.Najbolje pa je da vprešaš pediatrinjo..
Pri 5 mesecih se otrok obrne v tisti položaj, ki mu najbolj paše. Če ga boš na bok dajala, bo čez 10 minut pač na hrbtu. Pomoje je glavica najbolj mehka prve mesece, takrat se lahko kaj naredi, da ni zadaj ploščata. Kasneje bolj malo.

poliloni -> RE: oblika glave (12.10.2007 10:00:50)

Kaj pa če ga s čim podložiš, da se ne bo tako hitro prevrnil z boka na hrbet? Čeprav mislim, da je tudi za to že prepozno, saj je star že 5m. Težko ti kaj drugega svetujem, ker je naš pridno spal na boku....

kaya2007 -> RE: oblika glave (12.10.2007 10:51:35)

naša ima zaležano glavo, ker je spala na hrbtu...ponoči jo sicer dajem na bok, ampak ne pomaga kaj dosti. nakaterim se baje oblika popravi, vsem pa ne.

Stran: [1]