|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Opravičilo
6.12.2004 17:30:58   
spella
Vsem mamicam in tistim, ki to želijo postati!

Priznam napako. Res sem bila malce pregroba z besedami in sploh nisem hotla nobene prizadet ali pa užalit, sploh pa mislim da ste me narobe razumele. Ne vsake besede tako resno jemat, s tem mislim tistih 50:50%. Res pa je, da je zelo malo (kakšnih 30% staršev), ki imajo otroke zato da jim nudij vse (ne le materialnih dobrin, ampak predvsem tisto kar otrok najbolje rabi, torej svoja starša v celoti). Samo na žalost za to niso krivi starši, ampak država. Popolnoma razumem da starši, ki pridejo ob 5h ali pa še kasneje iz službe vsi sesuti, nimajo časa (vsaj večina), da bi se aktivno ukvarjali z otrokom, zato mu raje vključijo TV. Ne razumem pa staršev (ti si po mojem mnenju ne zaslužijo otroka), ki v soboto dopoldne odpeljejo otroka v otroški kotiček, da bodo oni lahko malo pohajkovali po BTC-ju; potem pa gredo s prijatelji na kavico, kjer sedi otrok v vozičku, medetem ko odrasli v miru klepetajo; zvečer pa jih odpeljejo k babici, da gredo oni lahko v lajf (med tednom pa pridejo domov tako pozno, da lahko otroka samo še položijo v posteljo). Drug primer pa je, da so mamice doma (nezaposlene ali porodniška)otrok pa je v vrtcu od 7h do 17h. S slabimi starši, ki si ne zaslužijo svojih otrok, sem imela v mislih predvsem te, ki nimajo oz. nočejo imeti časa za otroke.

Tako da drage mamice, ne zamerite če sem se malce nepravilno izražale in me zato niste mogle pravilno razumeti. Vem, da ste ve najboljše mamice na svetu, že zato, ker se udeležujete teh forumov in vas torej zanima vse kar je v zvezi z vašimi sončki.

Jest sem vesela za vas, da jih imate in nisem čisto nič zamerljiva ali kaj pdobnega. Z možem sva začela delati na pikici šele ta mesec, tako ,da mislim da imava še nekaj časa, napisala sem pa to predvsem iz sočutja do tistih, ki se trudijo že več mesecev in let.

LP in obljubim, da se ne bom več tako dvoumno zražala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Opravičilo
6.12.2004 21:15:08   
Pia73
Spella sprejmem tvoje opravičilo!

Čeprav naj ti še enkrat nekaj položim na srce. Vešč jaz sem še vedno mnenja, da je večina staršev dobrih, ne glede, da včasih ni videti tako,... Veš tudi kot starš imaš kdaj slab dan in kljub temu, da ga ljubiš iz dna srca nisi vedno sposoben tega kazati v vsakem trenutku, sploh pa ne zato, ker te drugi gledajo,....

Pa še nekaj: moj :) še nikoli ni nikjer prespal. Ker ni bilo potrebe. Pa so mnenja deljena: eni pravijo, da tudi to ni dobro,...ne vem midva ga imava rada doma,...
Da ne govorim, da tudi on pomisliti noče, dabi kje spal.

Glede otroških kotičkov pa tole: moj :) jih preprosto OBOŽUJE!!! In če ga kdaj odpeljemo tja, je to bolj njegova nagrada kot moj prosti čas. Saj sem jaz navajena njegovega "hrupa" kar malo izgubljena tisti čas,...

Poskušaj gledati na zadeve z dveh zornih kotov. Pri starševstvu ravno to velikokrat pripomore k ustreznejši presoji!

Spella, od srca ti želim, da čimprej ugledaš :modri: in čez kakšni dve leti boš še lažje razumela moje pisanje,...

Pa srečno! :metulj:

LP Pia73 :metulj:

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Opravičilo
6.12.2004 22:08:25   
_Arwen_
Mena pa zanima tole, kar si napisala : "Drug primer pa je, da so mamice doma (nezaposlene ali porodniška)otrok pa je v vrtcu od 7h do 17h. "

Torej, če je mamica doma na porodniški zaradi drugega otroka, ki ga je ravnokar rodila, mora imeti tudi prvega doma, ki je drugače v vrtcu po tvoje? In nezaposlene mamice, ki pišejo diplomo, iščejo službo, hodijo na delavnice zavoda, morajo torej otroka imeti doma in ne v vrtcu?

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Opravičilo
6.12.2004 22:39:26   
cmokec
Tudi jaz bi nekaj pripomnila:

V začetku septembra je v vrtec vstopila tudi moja princeska. Kako sem se žrla, kako bo sprejela. Pa je z malo joka in svečko iz noska kar hitro sprejela novo okolje, čeprav je pravi mali sramežljivček. Bala sem se, da bom komplicirala, a poglej nas starše. Dopuste smo jemali, dokler se je dalo, smo jih vozili v vrtec najprej po dve uri, pa po štiri, ... Ko smo jih zapustili, da vidimo otrokovo reakcijo, smo stali pred vrtcem, s tresočo roko smo vlekli vsak svoj cigaret in se srečevali s svojimi občutki, da smo jih kar pustili, ljudem, ki jih otrok ne pozna, ... Mamice smo spuščale solze, včasih se nam je pridružil tudi kak očka in v robec malo skrival svoj obraz. Vzgojiteljica nas je pomirila, da večkrat starši težje sprejmejo otrokov odhod v vrtec, kot otrok sam. Pri nas so letos zmagali otroci. :bravo::bravo::bravo:

Tudi to so starši, ki vsak dan v vrtec pripeljejo in mu zaupajo SVOJEGA otroka.

Pa še to: moja Sara je bila doma v varstvu do svojega 3,5 leta. Pa ne zato, da bi bila slabša ali boljša starša. Doma je bila, ker sva ji hotela nuditi najboljše, kar sva ji po najini presoji lahko. Na to sva ponosna in enako bi storila ponovno. Le zakaj je sedaj v vrtcu, če bi bila lahko še vedno doma: ker je dovolj velika, da se uči sklepati prijateljstva, sprejemati tuja mnenja in ne le svoja, se prilagajati in postaviti sebi v bran, deliti igrače in napredovati skozi skupinske igre.

Vrtec naj bi bil varstvena in vzgojna ustanova.
Sara je v vrtcu srečna in vidno napreduje, ni več tako sramežljiva. Zato sva midva vesela, da Sara obiskuje vrtec in se razvija med svojimi vrstniki.

Veliko sreče v življenju,

dobra mamica Cmokec

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Opravičilo
7.12.2004 8:15:19   
Anonimen
Pozdrav!
Tudi jaz sprejmem opravičilo in ti polagam na srce,da prej dobro premisliš,preden kaj rečeš o tako delikatnih zadevah kot so otroci in starševstvo.Veš jaz sem pred leti ko se rodila moj tretji otrok pustila službo zato da ne bodo prikrajšani za mojo družbo.V vrtec sem jih poslala šele ko so bili zreli za malo šolo.Sedaj se dogaja prav tako mojemu vnuku.V vrtec bo šel ko bo dovolj zrel,da bo razumel,kaj je družba majhnih sovrsnikov in kaj so tršice.Torej sem dovolila da se moj vsakdan postavi na glavo samo iz ljubezni do vnuka tako kot pred leti ,ko sem hotela biti mama 24 ur na dan in žrtvovala delavno mesto.
Ker berem,da sta šele mesec dni v načrtovanju otroka pa še ni rečeno,da ne bo kmalu in še enkrat ponavljam to ti od srca želim!!!Samo še nekaj:tisti dan ko boš postala mama pa se zavedaj,da ne boš dobila za to medalje:najboljša mama na svetu-za najbolj ljubljenega otročka....BITI MAMA JE NAJTEŽJI POKLIC na svetu.
Lp Neva

(odgovor članu spella)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Opravičilo
7.12.2004 10:17:25   
spella
Drage mamice!

Jest sem full vesela, da otroci hodijo v vrtec saj so tako med svojimi vrstniki in se imamo prav superca. Problem pa je, če je otrok v vrtcu cele dneve. Verjemite mi, da bi tudi njim pasalo če bi šli lahko kdaj že po kosilu domov in ne, da ostajajo med zadnjimi (pa gledajo skozi okno, pa ves čas sprašujejo "kdj bo pa moja mami pršla" - mamica je pa doma). Pa tud za otroške kotičke, če kdaj pa kdaj pelješ otroka ni nič narobe, Problem je le če se z otrokom čisto nič ne ukvarjaš tudi sam. Glede pritiska na starše in otroke, ko gredo v vrtec, pa se popolnoma strinjam, da bolj trpijo starši kot otroci.
Jaz vem da ve ne spadata med tiste starše, ki jih imam jaz v mislih. Popolnoma jasno mi ma je, da imam vsak svojega otroka rad do nezavesti.

LP in čim več aktivnega časa preživite s svojimi malči (sej to že itak delate, pa vseeno)

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?