Samrela -> RE: kakšno omakco (11.10.2007 17:02:03)
|
60 dag piščančjih prs brez kože in kosti 2 žlici olivnega olja sol in poper po potrebi 1 manjša čebula, narezana na drobne koščke 1 dl belega suhega vina 2 dl juhe 1 dl tekoče smetane 1 velika žlica gorčice s semeni Meso narežemo na poljubne kose, solimo in popramo. Na vročem olju ga popečemo po vseh straneh in odložimo na topel krožnik. Odvečno maščobo odstranimo iz posode. V isto posodo damo čebulo in malo popražimo po suhem, zalijemo z vinom, dodamo juho in prevremo. Dodamo še smetano in mešamo. Nazadnje vmešamo gorčico. Meso vložimo v omako in prevremo. Zelo se prilega rižu, pire krompirju ali testeninam. Tole je en recpt. Naredi samo omakco pa bo. Dober tek.
|
|
|
|