Anonimen -> koleraba?? (7.12.2004 8:43:35)
|
Nič hudega, frutka, ti kar vprašaj. Pametni sprašujejo. Ja, zelenjavno juho lahko skuhaš tako, kot si rekla. Samo koleraba je bolj take sorte kot korenje, zato se malo dalj časa kuha. Tako da naprimer daš najprej v vodo na koščke narezano kolerabo in korenje, ppotem kuhaš kakšnih 20 minit, potem pa daš še drugo zelenjavo, kakšen brokoli, cvetačo (ta dva se malo časa kuhata). Lahko pa na olju (ne vem, koliko je tvoj malček star, jaz sem kar kmalu to počela) najprej malo prepražič kolerabo in korenje, pa dodaš malo vode, tako da se se skupaj duši, takrat je prej mehko. Poptem pa zaliješ z vodo in dodaš še zelenjavo, ki je prej kuhana. Potem malo posoliš, dodaš kakšno dišavo, in zgostiš z malo gresa (ki menda vsebuje gluten, zato po izbiri - polenta ga menda ne). Če pa v zelenjavo dodaš naprimer manj vode, je pa lahko to kot omaka za k polenti na primer ali pa k pire krompirju. Takrat sem jaz v zelenjavo dala še kakšen trikotni sir.
|
|
|
|