Anonimen -> Riţota z jurčki in panceto (11.10.2007 8:34:22)
|
Tale recept se staknila v reviji in ga sprobala,pa če ga ne bi jaz osebno skuhala bi bila riţota za anglček dobra,no saj je bila dobra,res je,da drţi,da je hrana dosti boljđa,če ti jo kdo drug skuha pa postreţe,vsaj meni,ko se pa ţe med kuhanjem preobjem vonja nato pa ne morem guđtirat za mizo.Poskusit pa je vredno. Riţota z jurčki in panceto Za 4 osebe Sestavine: 20 dag riţa (San Andrea) + 3 stroki česna + manjđa čebula + 20 dag jurčkov (sveţih ali zamrznjenih) + 8 dag pancete + 5 dag naribanega parmezana ali sira pecorina + ˝ dcl suhega belega vina + ˝ dcl olivnega olja + 2 dcl kurje juhe + đopek peterđilja + malo drobnjaka + vejica roţmarina + sol + muđkatni oređček + mleti poper Priprava: v posodi na olivnem olju popraţimo čebulo, ki smo ji dodali vejico roţmarina, da postekleni. Temu nato primeđamo očiđčene, umite in na grobo narezane jurčke, ki so lahko tudi zamrznjeni, sesekljan česen in kođčke pancete. Ko so jurčki ţe nekoliko poduđeni, dodamo riţ, jed solimo in nato vse skupaj zalijemo z belim vinom in vodo oziroma kurjo juho. Ko to zavre, zmanjđamo ogenj in jed kuhamo pokrito, vmes jo večkrat premeđamo. Ko je riţ kuhan, ji primeđamo polovico količine sira in sesekljan peterđilj. Riţoto naloţimo na kroţnik ter okrasimo z narezanim drobnjakom in parmezanom. Okus obogatimo z mletim poprom in muđkatnim oređčkom. Nasvet kuharja: če ţelite, da bo riţ kuhan do mehkega, jedi med kuho dodate nekoliko več vode oziroma kurje juhe. Tekst: RENATA UCMAN Recepti in priprava: IZTOK DOMA, La Storia
|
|
|
|