@lina -> RE: OKTOBER 2006 (8.11.2007 13:48:25)
|
IZVIRNO SPOROČILO: lucika jaz sem pa danes žalostna. razočarana. besna. nA kratko: dobra prijateljica (verjetno bivša, haha), je zrihtala službo eni znanki. super, ane? to ve celo mesto in cela bodoča vas, samo jaz sem tazadnja zvedela. škoda da sploh sem. ampak zdaj vem, kam spadam. začeli smo zidat. tistih, na katere bi se človek lahko zanesel, ni. eni,ki so bili skoz ful glasni kako fino in kak komaj čakajo...se niso oglasili niti enkrat v teh treh tednih. ko se gre za njihove riti, priletijo. ko jih pa rabiš, pa... drugi obljubijo, pol jih pa ni. na koncu pridejo eni tapetnajsti, ki nisi sploh računal nanje. lucika [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image] ni vredno biti žalostna zaradi dejanja prijateljice, ki to ni. Zaupaj vase in svoje sposobnosti (jaz verjamem vate), sreča se bo tudi tebi nasmehnila skozi eno okno, čeprav mogoče zdaj misliš da ti je zaprla vrata. Kar se pa tiče prijateljev, ki bi pomagali pri zidariji... Ne vem, no, mislim da so minili ti udarniški časi betonskih veselic in podobno. Midva sva v začetku tudi mislila kako bo to šlo na ta način, pa sva ugotovila, da je pri zidariji toliko akcij, da enostavno ne gre računat na pomoč prijateljev pri vsaki. Od začetka sem tudi malice pripravljala za delavce, pa sem kmalu po Juretovem rojstvu ugotovila, da tudi to ne bom folgala. Z majstri sva se zato dogovarjala za cene brez naše pomoči in brez malice. Je malenkost dražje, se zato mogoče tudi zavleče gradnja zaradi finančnih zmožnosti, ampak nikomur ne ostajaš dolžan usluge. Čeprav, če so se vam ponujali, jih pa povprašajta oz. povejta, pokličita - jutri pa planiramo ulivat temelje- prideš kaj okoli? Pa bosta takoj videla, pri čem sta. Midva sva se na koncu lahko vedno zanesla samo na pomoč brata, očeta, pa mogoče še katerega sorodnika ali pa soseda iz tega našega sedanjega naselja, potem se pa neha. Ampak glavo pokonci - naj ti take stvari ne jemljejo poguma že na začetku. Obstaja zanimiv pregovor južnih sosedov: Uzdaj se u se in u svoje kljuse (zanašaj se samo nase in na svojega konja).[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
|
|
|
|