kvašeni flancati (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> kvašeni flancati (10.10.2007 15:43:45)

Zgleda da imamo ta teden slovensko kuhnjo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

jutri ali pojutrišnjem razmišljam, da bi naredila kvašene flancate (take kot krofi in ne krhke). pa jih še nikoli nisem, niti krofe, ker sem štor na kvadrat za take stvari[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Imam en recept iz kulinarike, ki so ga pohvalili, zdaj bi pa rada vedela na kaj moram pazit, da mi bodo uspeli. Zaupajte mi trike, skrivnosti, kako mesit, vse.... lahko tudi še kak preizkušen recept stare babice napišete[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: kvašeni flancati (10.10.2007 16:04:00)

Pozorna bodi, da je v prostoru toplo, da ni prepiha.Ko boš klofala testo, pazi, da ga ne boš preveč v zrak, ker potem je preveč lukenj v testu.Ko ga boš razvaljala ga z valjarjem ne pritiskaj preveč, najbolje da ga z dlanmi malo pritisneš. Z koleščkom izreži pravokotnike in jih po sredini trikrat zareži.Pusti na toplem vzhajati.Ko so dovolj vzhajani jih daj cvreti in to tako, da gre na dno vzhajana stran, hitro pokrij in čez 2-3 minuti odkrij in obrni.Ko boš obrnila ne pokrivaj več.Pečene daj na papirnato servieto, da se maščoba odcedi.
Mater sem zakomplicirala.




Anonimen -> RE: kvašeni flancati (10.10.2007 17:04:49)

superca nasveti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. še to kako pa klofaš testo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] in ali bo hudo narobe, če imam samo suhi kvas in ne svežega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




kjava -> RE: kvašeni flancati (10.10.2007 17:29:31)

Moja tašča naredi super krofe in flancate in ne klofa testa, ampak ga kar z mikserjem zamesi, nato pa še malo z rokami pregnete. Tud jest naredim tako in mi tud uspejo.
Sicer pa vse enako kot pri prijazni gospe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: kvašeni flancati (10.10.2007 17:30:34)

Klofaš ga s kuhalnico tako kot kruh, samo da ne greš preveč v luft.Klofaš dokler se testo ne loči od posode.
Boljši je sveži kvas, če ga nimaš bo tudi suhi dober.Suhega daj malo več kot piše na vrečkici, ker gor piše, da je vrečka za 800-1000g testa, vsaj pri nas je tako.




Anonimen -> RE: kvašeni flancati (10.10.2007 17:32:46)

Ja z mikserjem je lažje, samo mora biti testo bolj redko.Sem že poskusila, vendar krofe in flancate raje delam po starem, se mi zdi, da so bolj rahli.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.10.2007 17:38:09)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.10.2007 17:39:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: kvašeni flancati (10.10.2007 17:39:12)

hvala vama[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]. no se mi je mož javu, da je že velikokrat krofe klofal, ko je bil mali, tak da bo on to naredu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. s kupnimi močmi bova še nekaj naklofala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anonimen -> RE: kvašeni flancati (10.10.2007 17:39:18)

Pa še čuden vonj ima suhi kvas, vsaj meni.
Nalin, moko najprej zalijem z vodo in kvasom, potem s kuhalnico zamesim testo, nakar ga klofam nekaj časa, pustim vzhajati, nato ga spet malo sklofam in pustim še malo vzhajati.Dvakrat ga vzhajam, da je bolj rahel.
Nato ga na mizi še na roke obdelam, dam na pekač in spet pustim vzhajati [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Madona kolikokrat mi vzhaja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anonimen -> RE: kvašeni flancati (10.10.2007 17:40:48)

Nalin pr nas se ne dobi svežega kvasa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] , se moram zadovoljit s suhim, če glih vem, d ni tak dober kot sveži

ma dobri bodo, kakršni koli bobo že[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




N _ B -> RE: kvašeni flancati (10.10.2007 21:30:24)

Mišek, mi lahko napišeš recept ali link.
Sem iskala na kulinariki, pa enostavno ne najdem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

Hvala vnaprej.




Anonimen -> RE: kvašeni flancati (11.10.2007 6:02:57)

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=3332

spodaj maš še pripombe napisane in so zapisali, da manjka še sol[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].





Anonimen -> RE: kvašeni flancati (11.10.2007 13:02:42)

Flancati uspeli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] in so noro dobri in nič mastni. lepi, debeli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Sol je res potrebno not dat.

Mogoče za najin okus malo premalo sladki, ali pa zato ker sem rabila rjavi sladkor[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Ko pa jih posuješ z mletim cukrom potem pa so ta pravi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Jih pa je mož zgleda res fajn sklofal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] in suhi kvas sploh ni čutit razlike[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




N _ B -> RE: kvašeni flancati (11.10.2007 13:04:55)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Me ima, da bi jih šla jaz že danes delat. Ampak žal ni časa. Za vikend jih bom. Definitivno!

Koliko olja si cca porabila oz. zanima me višina olja v posodi? To je meni vedno uganka. Že pri krofih.




Anonimen -> RE: kvašeni flancati (11.10.2007 13:51:10)

tolk da plavajo in majo prostor, pa pod njimi še vedno velik placa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . jaz sem dala največjo posodo kar jo imam, da so šli 4 dokaj veliki flancati not, pa sem vlila več kot liter olja (nekje 1,5l). Mislim, da je bila višina nekje 3,5 cm[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] , manj ziher ne.

nisem ekspert ne za flancate, ne za krofe, zato ti naj ktera druga svetuje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], meni so v takih razmerah ratali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], mater sem ponosna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]





Nea_teja_ -> RE: kvašeni flancati (11.10.2007 19:36:39)

MIŠEK 13 koliko smetane pa si dala not




Anonimen -> RE: kvašeni flancati (12.10.2007 7:45:09)

1 lonček . Pa 3 žlice ruma. Na koncu sem mogla še malo moke vseeno dodat, ker je bilo premehko testo, sma odvisno tudi kolk vode daš za kvas. mogoče sem tu dala malo velik (vprašat pa me ne koliko sem dala, ker ne vem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])




Nea_teja_ -> RE: kvašeni flancati (12.10.2007 10:43:09)

IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK13

1 lonček . Pa 3 žlice ruma. Na koncu sem mogla še malo moke vseeno dodat, ker je bilo premehko testo, sma odvisno tudi kolk vode daš za kvas. mogoče sem tu dala malo velik (vprašat pa me ne koliko sem dala, ker ne vem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] )

to misliš un mali lonček




Anonimen -> RE: kvašeni flancati (12.10.2007 10:56:49)

ja un 2 dcl ali 1,75 ne vem kolk je bil, smo že smetke odnesli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Nea_teja_ -> RE: kvašeni flancati (12.10.2007 13:55:50)

ok hvala sam da ni bla tavelika 0.5 l




Stran: [1]