Čokoladna glazura (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Bubamaraa -> Čokoladna glazura (10.10.2007 13:24:38)

vglavnem men je prele vse živce požrla čokoladna glazura... sem tako dobro kostanjevo torto spekla, da bi jo vikali..pa grem po receptu delati čokoladno glazuro pa je bilo obup..... bila je kot kakav..

zato prosim za kak recept, ki je preizkušen za čokoladno glazuro, da ga zamenjam....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




April -> RE: Čokoladna glazura (10.10.2007 13:28:13)

Jaz kar jedilno čokolado plus malo masla na vodni kopeli stopim.




Bubamaraa -> RE: Čokoladna glazura (10.10.2007 13:29:35)



delala sem po naslednjem receptu:
1/8 l vode
20 dag sladkorja
12 dag čokolade
1 dag masla

pa je bilo kot kakav...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

zato bi rada imela prov en recept, da bi se ga držala za vse glazure...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




paris -> RE: Čokoladna glazura (10.10.2007 13:59:59)

Jaz znam eno čist simpel čokoladno glazuro, preverjeno že 1000x, zmeri rata.

1 jedilna čokolada (100g)
60g masla ali margarine (ponavadi dam ramo za peko)
2 žlici mrzle vode

Daš  sestavine v posodico in segrevaš nad vodno kopeljo dokler se čokolada ne stopi, zadnje čase dam pa kar v mikrovalovko na 150 ( se mi zdi da je odtajanje), za okoli 5 minut, vmes parkrat pogledam, premešam in voila.




nicolina -> RE: Čokoladna glazura (10.10.2007 14:05:48)

Jaz vedno delam takole za vso pecivo:

100 - 200 g čokolade (odvisno od velikosti peciva), nalomim na koščke, dam v posodo in nalijem vročo vodo, da prekrije čokolado. Pustim nekaj časa, nato to vodo odlijem, ne vso, nekaj jo pustim, dodam za oreh masla ali margarine. Nato pa na štedilniku segrejem, da se vsa čokolada čisto razpusti. Do zdej mi je vedno ratala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] , tudi potem se da super rezat.  
Upam, da sem dosti natančno razložila, če ne pa me še vprašaj. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

LP




Anonimen -> RE: Čokoladna glazura (10.10.2007 14:08:54)

Jaz jo podobno delam kot so že napisale. A ti si še sladkor dodala? Pa še kar dosti ga imaš v receptu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Jaz ga ne dajem nič zraven.




Anonimen -> RE: Čokoladna glazura (10.10.2007 14:09:32)

Glej, če meni rata, bo tudi tebi, ni panike. Nalomiš jedilno čokolado v posodo, ki  jo segrevaš na sopari. Mešaš, da se lepo stopi, potem pa po občutku (raje manj, pa dodajaš) daš malo masla, se potem tako lepo sveti, potem pa kar vodo, tudi po občutku, pa skoz mešaj, pa  boš videla, kako gosto je, toliko, da se lepo razlije. Vse po občutku. Meni rata, tebi bo tudi, zagotovo, ker ni kaj da ne bi.




Bubamaraa -> RE: Čokoladna glazura (10.10.2007 14:22:55)

hvala punce.... si bom zapisala ker vse te recepte za glazuro.... ker tale moj recept je obupen...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

ja sladkor je v mojem receptu.. je pa recept tak,da najprej stopim v vodi sladkor, dodam čokolado in ko se stopi še maslo... ampak dobim kakav na to količino...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ..tko, da sem prele pol kr na hitr še čokolado notr dala in maslo...da mi je zgostilo...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




dskubin -> RE: Čokoladna glazura (10.10.2007 14:29:34)

Jaz še najmanj kompliciram, kaka parna kopel neki (ne da se mi), 2,5 dl sladke smetane zavrem in notri stopim taveliko čimtemnejšo čokolado (30 dag). Pa počakam, da se malo začne strjevat in začnem oblivat.




Abra -> RE: Čokoladna glazura (10.10.2007 14:34:43)

Pol jedilne čokolade (čimboljše) in pol rastlinske masti (ne masla ali margarine) na sopari zelo počasi stopiš in preliješ po torti, ki si jo prej namazala z marmelado. Moja mama že celo življenje tko dela in je glazura za dol past, pa še lepo sveti se.




Anonimen -> RE: Čokoladna glazura (10.10.2007 15:37:50)

jaz to še včasih bolj poenostavim in kupim gorenjkin temni obliv (zgleda kot velika temna čokolada, samo da gor piše obliv). ga samo stopim in prelijem. nikoli ampak res nikoli ne moreš kiksnit, pa naj si še tak štorast[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




pety78 -> RE: Čokoladna glazura (10.10.2007 16:23:30)

IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK13

jaz to še včasih bolj poenostavim in kupim gorenjkin temni obliv (zgleda kot velika temna čokolada, samo da gor piše obliv). ga samo stopim in prelijem. nikoli ampak res nikoli ne moreš kiksnit, pa naj si še tak štorast[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Jaz tudi ponavadi tako.

Ali pa navadno jedilno nalomim na koščke in segrevam v mikrovalovni 10-20 sekund, premešam, zopet segrevam nekaj sekund, premešam, ... ko je tekoča, dolijem malo jedilnega olja in fajn premešam.




polona2 -> RE: Čokoladna glazura (10.10.2007 16:27:14)

Imaš tudi Mannerjev čokoladni obliv, je v lončku, dobiš pa ga v Mercatorju, stane nekaj malega več kot 1 evro.




žigolino -> RE: Čokoladna glazura (10.10.2007 16:39:53)

Punce najlažji vam je tale recept:
10 dag margarine(zvezda)
20 dag čokolade za kuhanje
1žlica olja
Pa nič komplicirat ,margarino stopiš,da malo zavre, ugasneš (plin....)in not nalomiš čokolado,nato samo razmešaš,da se vse poveže,olje pa daš not če hočeš.Tudi brez njega je super.
Sem sigurna da bo vsem uspelo!!!!!!!




kaycha -> RE: Čokoladna glazura (14.10.2007 23:35:35)

v posodo dam eno mlecno pa eno temno cokolado po 100g, zraven pa kake pol deci al pa mal vec sladke smetane pa mal mleka in to topim v mikrovalovki al pa nad vodno kopeljo. pride taka gosta, ampak lepo tekoca, full se lepo polije po torti po parih urcah hlajenja se pa tko zgosti da ni trda, ampak lih fajn mehka. je pa res da je sladka in mocen okus ima




Anonimen -> RE: Čokoladna glazura (19.10.2007 10:12:26)

Preverjeno najboljše: ko stopiš čokolado (BREZ MASLA!!!) dodaj KISLO SMETANO [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
je ful dobro, nenasitno in njami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Gina -> RE: Čokoladna glazura (19.10.2007 22:41:34)

nalomljeno čokolado in malo sladke smetane ali masla daš v mikrovalovko na kakih 300 in ko vzameš ven, malo pomešaš. Če je masla premalo, daš še enkrat v mikrovalovko.  Malo pomešaš. konec.




Stran: [1]