Metuljček Cekinček -> RE: katere pravljice? (10.10.2007 13:18:58)
|
Midva z mojim metuljčkom imava najraje slikanice - trenutno sva oba čisto nora na slikanico Juri Muri v Afriki, imava tudi CD, na katerem je pravljica uglasbljena ali kakosežereče in ta CD poslušava v avtu, med previjanjem, med kosilom, pred spanjem ... (jaz si ga pojem tudi v službi, ker mi ne gre iz ušes [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]). Še pred enim tednom je bila podobna zgodba s slikanico Maček Muri, ampak zdaj je Juri Muri glavni. Potem je pa tu še en kup slikanic, ki jih bom počasi nabavljala: - Muca Copatarica - Juri Muri drugič v Afriki - Dvanajst daril za božička (bo čez kakšen mesec aktualna!) - Sto ugank (ilustracije Jelke Reichman so zakon!) - Mojca Pokrajculja - Moj dežnik je lahko balon - Sapramiška - Pekarna Mišmaš - Šivilja in škarjice - Kdo je napravil Vidku srajčico - Volk in sedem kozličkov - Obuti maček - Pepelka - Rdeča kapica - Sneguljčica - Medvedki sladkosnedki - Abeceda na polju in v gozdu - Kraljična na zrnu graha Kolegica mi je posodila nekaj knjigic iz zbirke Žabec, ki so zeeelo primerne za dveletnika: - Žabec in prav poseben dan - Žabec in tujec - Žabec in zaklad - Žabec je žalosten - Žabec se boji - Žabec sreča prijatelja - Zaljubljeni žabec Zelo so mi všeč vse knjigice iz zbirke Matevž, ker obravnajo teme, ki so pri nas trenutno aktualne: - Matevžu je uspelo (o navajanju na kahlico) - Adijo, duda! - Matevž pri zdravniku - To je moje! (o posojanju igrač) - Kdo bo pospravil igrače - Matevž noče zaspati Potem so tu še zbirke kratkih pravljic (primernih za dveletnika): - Babica pripoveduje (slovenske ljudske pripovedi) - Lonček, kuhaj (slovanske ljudske pripovedi) - Mamka Bršljanka (pravljice s celega sveta) - Čudežni mlinček (ljudske pripovedi s celega sveta) - Zlata čebelica - najlepših petdeset zgodbic iz zbirke Čebelica (letos izide drugi del) Upam, da bo našla kaj primernega!
|
|
|
|