dodatno podaljšanje porodniške (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

barbi007 -> dodatno podaljšanje porodniške (9.10.2007 21:38:56)

Sem nekje slišala, da se baje po treh mesecih podaljšane porodniške da še za dodatne tri mesece podaljšati. Ampak jaz tega glih ne verjamem. Mi je kolegica povedala, da na socialnem trdijo, da to nikakor ni možno, ona pa pravi, da se to da. Imeti moraš baje mnenje zdravnice iz RA, ki to na koncu tudi podpiše. A je to res?
Hvala za odgovore!

Anonimen -> RE: dodatno podaljšanje porodniške (9.10.2007 21:51:52)

A se ti ne da it v službo? Ali ima otrok res razvojne motnje? Po moje najbolje, da vprašaš pediatra. Samo jaz ga ne bi, bi me bilo sram, verjetno.

Anonimen -> RE: dodatno podaljšanje porodniške (9.10.2007 22:04:59)

Če je z otrokom tako kritično, da je potrebno dodatno podaljšanje, te po moji logiki na to opozori že pediater....

Anonimen -> RE: dodatno podaljšanje porodniške (10.10.2007 8:33:19)

Za podaljšanje že kar sam pediater reče, če je karkoli bilo. Moja sestra je dobila takoj odobreno, ker je bila mala na operaciji za ledvičke. In ji je to še kako prav prišlo.

Vilma -> RE: dodatno podaljšanje porodniške (10.10.2007 11:51:39)

Porodniško se da podaljšati.
Poznam primer, ko je ženska dobila prvo trimesečno podaljšanje, potem 6 in nato še 3-mesece, se pravi skupaj eno leto! Če so razlogi, potem podaljšajo.

Anonimen -> RE: dodatno podaljšanje porodniške (10.10.2007 12:16:06)

IZVIRNO SPOROČILO: al bina
Samo jaz ga ne bi, bi me bilo sram, verjetno.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley3.gif[/image]
Zakaj bi bilo kogarkoli sram, če bi otrok rabil mamico malo dlje zaradi karkšnekoli bolezni? Otroci so pa najbolj nedolžna in ljubka bitja, pa naj jim fali karkoli! In ne vidim kaj je v tem sramotnega?

ally1 -> RE: dodatno podaljšanje porodniške (10.10.2007 13:48:16)

dodatno podaljšati porodniško še naknadno za 90 dni se da. Vendar mora to napisati njegov osebni zdravnik oz. pediater in se mi zdi da potem nimaš več porodniške ampak že status bolniške. Vsaj tako sem jaz našo fizioterapevtko razumela, ko sva se enkrat pogovarjali.

Stran: [1]