Mleko - a je res tako zdravo? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Seven* -> Mleko - a je res tako zdravo? (5.12.2004 18:04:16)

Danes sem razmisljala, ko sem si delala kavo, v cem je sploh finta tega da pijemo mleko.. A so res taksne stvari noter, ki so nepogresljive ali smo pac nauceni, da je to zdravo in dobro za nas... A se brez mleka res ne da zivet?

Zakaj vedno vec clankov potrjuje to, da so zivalske beljakovine vse prej kot dobre za telo? Zakaj poznam kar nekaj vegetarianskih otrok, ki so zavidljivo zdravi in poskocni?

Pomojem smo izgubili obcutek, kaj je res zdravo za nas. Nekaj pa je naredila tradicija..

Tole sem nasla. Zanimivo branje.

http://kid.kibla.org/~marjan/vegan/mleko.htm

Blink1 -> Mleko - a je res tako zdravo? (5.12.2004 19:02:28)

Hja...kaj pa vem:zmeden: Glede na to, da dojenčki živijo samo od tega - tako maminega kot adaptiranega - bi naj bilo zdravo in pomembno. Pa tudi živalskega smo pili ko smo bili mi dojenčki in živeli samo od tega...

Brez zamere...ampak ene stvari vodijo res v skrajnosti...Nič nimam proti vegetarjancem, naprotno - spoštujem njihovo odločitev - ampak mleko???

Seven* -> Mleko - a je res tako zdravo? (5.12.2004 19:15:05)

Hey ninika! :) Se strinjam glede tega, da smo marsikaj pojedli ko smo bili majhni. Samo posledice zaenkrat.. tezko govorimo o njih, ker je minilo premalo casa. Je pa res, da je rak v zelo velikem porastu in dosti studij namiguje ravno na uzivanje zivalskih beljakovin, v preveliki dozi seveda.

No saj vegance jaz tudi zelo dobro razumem, preskok je cisto majhen in ce se ti smilijo zaklane zivali, se ti smilijo tudi krave, ki celo zivljenje ne vidijo svetlobe, so hranjene s hormoni in ki se nikoli ne morejo ulezt, ker jim prekratka veriga to onemogoca..

Saj ne da propagiram karkoli. Tudi sama obcasno pojem kaksen piscancji zrezek, samo razmisljam pac..

babylove -> Mleko - a je res tako zdravo? (5.12.2004 21:30:17)

Živjo!
Jaz pa nikoli nisem mleka pila in tudi zdaj ga ne. Mi je vedno smrdelo. Pa sem čisto zdrava, nič mi ne manjka, je pa res, da v nosečnosti jemljem koncentriran kalcij in D vitamin. Tako da bi rekla, da mleko pa res ni neobhodno potrebno za življenje. Nasploh je kar nekaj ljudi, ki ne prebavljajo mleka, ker jim manjka encim za razkroj laktoze ali nekako tako, pa čisto normalno živijo.

Lp, :nosecka: 35t

Anonimen -> Mleko - a je res tako zdravo? (5.12.2004 21:41:42)

Jaz še vedno pravim: srednja pot je najboljša. Premišljevati, kaj vse nam škoduje in kdo vse je bogi zato, ker mi pač jemo, že samo po sebi škoduje. Meni se tudi smilijo krave, pa vse živali, ne vem zakaj, preveč jih imam rada. Ampak življenje teče dalje. Nobena skrajnost ni dobra. Zelenjava in sadje sta najbolj zdrava, o tem ni dvoma. Ampak ostalo za zraven pa naj bi po moje tudi bilo. Vse v normalnih mejah.

willma -> Mleko - a je res tako zdravo? (5.12.2004 22:44:09)

Bravo Spilšni:bravo:
Vse v normalnih mejah!

Samo....hmmmm....kaj je normalno?....ljudje imamo različna merila!

No, jaz vem kaj in kako za mene in za mojega otroka:
- za kaj bo moj otrok prikrajšan, če mu bom dala gluten šele po 12. mesecu???
- za kaj bo moj otrok prikrajšan če mu bom dala kravje mleko za probat šele po 24. mesecu???
Za nič ne bo prikrajšan! Njegovemu telesu bom dala čas, da se do konca razvije in da brez dodatne nevarnosti na alergično reakcijo uživa hrano.
Dojen bo dokler bo to njemu ugajalo in se pofučkam na vse!

lp
:angel:Kolenci:hudicek:

Blink1 -> Mleko - a je res tako zdravo? (6.12.2004 15:02:38)

Ja...vse v noramlnih mejah:)

Sicer pa mislim, da je tako kot je povedala Willma...Vsaka mamica sicer posluša nasvete drugih, a se ravna po svoji vesti in prepričanju. In to je tudi najboljše.:bravo:

Čauči

Ro-La -> Mleko - a je res tako zdravo? (6.12.2004 21:55:32)

Willma, potem 2 leti skutic in jogurtov tudi ne bo poskusil?

willma -> Mleko - a je res tako zdravo? (6.12.2004 23:18:17)

Ne, skute in jogurti so drugo oz. predelano mleko..........težava je še v tem, da ima Žan predespozicijo na alergijo na mleko, ker sem jaz alergična.

Annny -> Mleko - a je res tako zdravo? (7.12.2004 2:43:35)

Seven, odprla si zelo dobro temo.
Prav o tem sem pisala nekaj dni nazaj kot odgovor na temo, v kateri je ena pisala o tem, da njen otrok zavrača mleko.
Jaz bi rekla: hvalabogu, da ga!
Prebrala sem ogromno člankov na to temo.
Pasterizacija, homogenizacija...kravje mleko je že tako hrana le za telička, s temi postopki pa se spremeni v strup za vsak organizem- to je dokazano. In hormoni, ki jih uživajo krave za povečano laktacijo, prehajajo v mleko.
En zanimiv podatek: 50 let nazaj je povprečna krava dala letno cca. 1.400 L mleka, danes jih zaradi hormonskih dodatkov da okrog 20.000 !!!!!!:ups::ups:
Nisem kaka zadrta vegetarijanka, ampak mleka že dolgo zavestno ne uživam več. Prav tako se spominjam, kako obupno mi je vedno smrdelo alpsko mleko- ko sem bila majhna, sem morala notri vedno dati kakav, ker sem sicer bruhala. Nekaj pa je že na tem, mar ne?
Ne bom filozofirala..obstaja ogromno člankov na to temo in tiste, ki vas bo to zanimalo, jih boste same poiskale. Meni je dalo misliti..:(:zmeden2:

Anonimen -> Mleko - a je res tako zdravo? (7.12.2004 7:19:43)

O.K., Anny, ampak danes je vse umetno pridelano. Paradižniki rastejo iz vode, prav tako korenje, solata... Vse z umetnimi gnojili, zemlje še videlo ni. Če bi šli vse to brat, a potem ničesar več ne bi jedli?

Tina J. -> Mleko - a je res tako zdravo? (10.12.2004 11:44:22)

Se strinjam, da je veliko hrane tako umetno pridelane, da ni zdrava za človeka, ni pa vsa! Nekateri se trudijo pridelati zdravo hrano, zato mislim, da je potrebno, da o tem razmišljamo in če nam je mar za zdravje, potem kupimo zdravo hrano, četudi je dražja in tako podpiramo proizvodnjo zdrave hrane. Če pa o tem ne razmišljamo in kupimo kar nam pride pod roke, potem dajemo vedeti, da nam je vseeno, kako hrano pridelujejo in koliko strupov vsebuje in hkrati tako pridelavo podpiramo. Vsak človek po malem spreminja svet!

Blink1 -> Mleko - a je res tako zdravo? (10.12.2004 13:51:42)

Hmmm...Prej ko slej bo vsa hrana umetna...Saj veste, večina ljudi kupi tisto, kar je bolj poceni...pa en zato, da nebi podpiral pridelave zdrave hrane...ampak iz preprostega razloga ker nima denarja, da bi jedel zdravo...Na žalost:zmeden:

Če začnemo otroke hraniti izrecno samo z zdravo pridelano zelenjavo in sadjem...kaj bomo potem ko tega res več nebo??? Morda bodo že odrasli...a defenitivno se bo moral njihov organizem navaditi na "strupe". Mi smo se navajali počasi in postopoma

Stran: [1]