Annny -> Mleko - a je res tako zdravo? (7.12.2004 2:43:35)
|
Seven, odprla si zelo dobro temo. Prav o tem sem pisala nekaj dni nazaj kot odgovor na temo, v kateri je ena pisala o tem, da njen otrok zavrača mleko. Jaz bi rekla: hvalabogu, da ga! Prebrala sem ogromno člankov na to temo. Pasterizacija, homogenizacija...kravje mleko je že tako hrana le za telička, s temi postopki pa se spremeni v strup za vsak organizem- to je dokazano. In hormoni, ki jih uživajo krave za povečano laktacijo, prehajajo v mleko. En zanimiv podatek: 50 let nazaj je povprečna krava dala letno cca. 1.400 L mleka, danes jih zaradi hormonskih dodatkov da okrog 20.000 !!!!!!:ups::ups: Nisem kaka zadrta vegetarijanka, ampak mleka že dolgo zavestno ne uživam več. Prav tako se spominjam, kako obupno mi je vedno smrdelo alpsko mleko- ko sem bila majhna, sem morala notri vedno dati kakav, ker sem sicer bruhala. Nekaj pa je že na tem, mar ne? Ne bom filozofirala..obstaja ogromno člankov na to temo in tiste, ki vas bo to zanimalo, jih boste same poiskale. Meni je dalo misliti..:(:zmeden2:
|
|
|
|