|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kričanje pri porodu
10.10.2007 23:37:06   
sneška_
Sem se nasmejala dobro.pri prvem porodu sem bila tiha  nisem izgovorila ni a  a kje da bi kričala.Ampak na drugem porodu sem se drla tako koliko me je glas nesel.Bilo je hitro in  zelo boleče.Pa sem se tresla od strahu.Tako da če ne moreš biti tiho ti svobodno zakriči.   

Najdojenček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
11.10.2007 9:24:29   
žanai
Živjo!

Mislim, da če stokaš zraven ni nič narobe. Moraš se osredotočiti na otroka in dihati, sodelovati s popadki in čim bolj sprostiti medenično dno med popadkom, da maternica lahko opravi svoje delo. Vem, težko je to izvesti.
Ko so se bolečine med mojim porodom stopnjevale, sem prišla do točke, ko sem si rekla "jaz ne morem več". Na srečo sem to povedala na glas. In takrat me je imelo, da bi začela kričati. Ampak me je babica  opomnila, da je čas da začnem dihati "po pasje". In na srečo mi je to pomagalo. Od popadka do popadka in tako do konca...

Mislim, da je bolje, da se na nekaj osredotočiš (npr. dihanje). S tem se zamotiš, zadaš si cilj, da boš predihala popadek ne glede na vse. Če pa izgubiš glavo, te zagrabi panika in začneš kričati, po mojem mnenju tako ne narediš nič, ker si med kričanjem v krču in ne sproščena.

Jaz sem se zelo trudila med porodom, predvsem zato, ker sem si želela čim prej roditi, mislila sem samo na svojo punčko, čim prej mora ven in jaz ji moram pomagati pri tem. Prva napoved je bila, da bom kot prvorodka rodila v 8h urah (merjeno od takrat, ko so mi predrli mehur), sem pa rodila v 4h urah. Bila sem pohvaljena, ker sem tako pridno sodelovala. Seveda pa brez pomoči babice in ročnega širjenja materničnega vratu ne bi šlo tako hitro. Mož mi je rekel, da ravno tiho nisem bila, ampak brezglavo in panično pa nisem kričala. V drugi sobi pa je rojevala neka druga bodoča mamica, ki sem jo slišala kričati in babica je omenila, da ne sodeluje in da ji ne more nič dopovedati. "Bo pa do jutra rojevala. Če bi sodelovala, bi zdaj že rodila".

Ampak to je le moje mnenje. Vsaka naj dela kar ji paše (seveda v mejah normale) in mislim, da se pri tem ne bi smeli ozirati na to, kaj si mislijo drugi. Saj me rojevamo in ne oni, ali ne?

Pozdravčekl

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 27
11.10.2007 11:10:00   
VesnaLana
Ne vem zakaj se sploh obremenjuješ s tem ali so se te zapomnili, če ti paše kriči in kaj si drugi mislijo - to je njihov problem. Raje se dobro pripravi na porod.
Jaz imam tudi zelo nizek prag bolečin, pa sem rodila čisto naravno , nisem ravno kričala sem pa ob vsakem popadku rahlo zatulila in govorila mamica moja - pa kaj pol. Važno da sem rodila zdravo punčko - pa naj sem počela karkoli to je pozabljenu ob pogledu na detece, ki so mi ga položili na trebuh.

Veliko sreče

Vedno misli na to kar imaš in ne na tisto česar nimaš

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
11.10.2007 14:04:25   
jst86
ojla
jst sm se drla,kljub epiduralni(po moje mi ni dobro prijela),na koncu ko so jo pa izklopili pa sploh.jst popadkov nism mogla predihovat(sploh dihat nism mogla-umetni so res user posted image ) in me je ful manj bolelo če sem kričala.tko da bom naslednjič tuduser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
11.10.2007 18:51:49   
mateyka
oh, jaz sem kričala k profi user posted image (sem morala stat in pritiskat, ker je bla previsok in se je tko hitrej spuščala - matr kok to boli, pa še umetne popadke sem mela povrh). babica je vsakič rekla "tko je prav, to pomen da smo pr koncu". mene je res bolila šljiva kaj si kdo misli, kr nej proba sam to ves stisnit in bit tih.. user posted image

p.s. aha, vidm da je blo pr men tko k pr jst86 user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
11.10.2007 21:06:14   
neja.bor2007
jaz sem pri prvem porodu mislila ,da enostavno ne bom zdržala.nekje na sredini sm rekla mojmu,da naj se zmeni,da že naj nekaj naredijo,tako me je bolelo.umetni souser posted image ...jaz sem kdaj kr pozabla dihat in mi je moj skoz govoril,dihaj.v bistvu sem padla kr v en trans.in,niti nisem kaj preveč sodelovala,ker me je tko bolelo,da nism hotla poslušat,čeprav sem pred porodom skoz zagotavljala kako bom poslušala in sodelovala,pa ni blo nič od tega..enostavno grozno mi je bilo..

drugi porod EA,in res mačji kašelj v primerjavi z prvim..tako bi šla rodit še ..in,ko sem v postojnski porodnišnici plačala sem si mislila,to je bila ena res dobra odločitev..prvi porod pa ..jaz ga še sedaj nisem pozabila..po 5 letih...

aha,pozabla sem napisat..prvič sem kričala ko norc,moj pa je kr mal jokal zraven ob vseh mojih bolečinah....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?