Polenta brez glutena? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Liona -> Polenta brez glutena? (9.10.2007 16:38:56)

Oj,

mogoče veste, če obstaja kakšna brez glutena? Jaz sem kupila tisto od Droge Kolinse in sem mu dala ene 5 žlic nato pa čisto spodaj na drobno prebrala, da lahko vsebuje sledi glutena! Sem besna kot [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]!

Hvala za ponovno pomoč

Erdbeere -> RE: Polenta brez glutena? (9.10.2007 16:52:54)

Svakinja ima ciaklijo in polenta se smatra kot brez glutensko zivilo. Tko da brez skrbi

Muca Copatarica -> RE: Polenta brez glutena? (9.10.2007 16:59:50)

Ja, tudi jaz vem, da se polento uporablja pri celiakiji.

Natali07 -> RE: Polenta brez glutena? (9.10.2007 17:46:36)

Jaz sem kupila v Mercatorju polento brez glutena- bela instant polenta.
Na vrečki piše MolinodiFero - zadaj pa je znak prečrtan gluten.

mateja rečnik -> RE: Polenta brez glutena? (9.10.2007 18:20:48)

tudi jaz se držim brezglutenske diete pri mojem sinu in se je bom držala vsaj do 9m. je pa za polento res, da bi naj bila brez glutena, vendar ne od droge zlato polje. sem namreč ravno pred dnevi govorila s kolegom, ki ima celiakijo in mi je pojasnil, da so delali teste in da kot rečeno drogina polenta presega mejno vrednost. drugače pa priporočam ogled strani društva za celiakijo, imajo cel seznam jedi, ki imajo manj glutena od mejne vrednosti (mislim, da manj kot 0,20mg)

lp

sandra80 -> RE: Polenta brez glutena? (9.10.2007 21:35:22)

--polenta obstaja brez glutena se mi zdi in sicer jo imajo v interšparu med dietetičnimi proizvodi ponavadi je postavljena zraven celjakije.mi bomo stari 13. oktobra osem mescev pa bomo zaj v tem tednu začeli z polento (od droge-ono ko je v 2 minutah narejena instant) zraven pe bo imel enkrat alpsko melko enkrat pa belo kavo.

Liona -> RE: Polenta brez glutena? (10.10.2007 11:26:33)

Kupila sem jo v Mercatorju. Bela instant polenta, Molinodifero. Vse ostale vsebujejo gluten oz. sledi glutena. Sem prav gledala. Mi bomo kar začeli s polento,stari smo 5 mesecev. Imava namreč alergijo na jajca ter sum alergije na KML in že itak nič ne bova smela jest do 1. leta. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Vsaj polento lahko. Sem vprašala oz. so mi jo svetovali.

2.2. -> RE: Polenta brez glutena? (10.10.2007 13:15:57)

DA se malo vrinem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]; danes smo imeli pregled pri 9 mesecu, pa sem vprašala če že lahko dajem gluten (malo sem se naredila bedasto, ker ji že dajem od 8 meseca) pa mi je rekla da vse lahko začnem dajat postopoma od 6. meseca- mislim vsak govori drugače. tako da sto ljudi sto čudi in delaj po pravilniku- kje je kakšen? še sami zdrav. se ne morejo dogovorit.....

kate_mario_rok -> RE: Polenta brez glutena? (21.10.2007 17:22:23)

moja sončica bo v četrtek stara 5 mesecev a si svoji dala polento kakšna je bila reakcija prosim napiši mi da probam še jaz

kate_mario_rok -> RE: Polenta brez glutena? (25.10.2007 18:32:10)

jaz sem ji dala navadno poleto pa jo je dobro sprejela

kaya2007 -> RE: Polenta brez glutena? (25.10.2007 20:06:43)

jaz sem ravno danes videla da obstaja od istega proizvajalca kot rižolino, v merkatorju zraven čokolinov itd.

Stran: [1]