Lenck
|
Odgovor na prvotno temo: Jaz imam očitno malo drugačno izkušnjo od tistih, ki pravite, da je dovoljeno praktično vse. Pred dobrim tednom, 14 dnevi, mi je modrostni zob raztrgal dlesen (raste že par let). Ker je bila vsak dan huje, sem pred dvema dnevoma šla k zobozdravnici, ki je rekla, da mi lahko samo očisti žepek dlesni, ki je otečena, pa še to "na živo". Ko pa me je vprašala, če imam sicer kake težave in sem potrdila, mi ni upala več narediti ničesar, ampak mi je dala napotnico za zobno kirurgijo. Tam sem včeraj doživela podobno: na živo so mi malo očistili, dali neko zadevo za pomirjanje, potem pa sem morala do ginekologinje, ki je napisala, katere antibiotike za umiritev otkline/vnetja mi lahko dajo. Na podlagi tistega mnenja so mi dali amoksiklav (mimogrede, v lekarni je resno razmišljala, če ga lahko jem... ), v ponedeljek pa moram priti nazaj, v upanju, da bo oteklina manjša in da bodo lahko kaj uredili zob. Če ja, me morda, tako mi je rekel, čaka celo izruvanje (samo ne vem zakaj, zob je ok, samo dlesen je raztrgal, zato me boli pol glave), vendar lahko pričakujem brez kakega konkretnega protibolečinskega tretmaja. No, upam, da ne bo tako strašno... Sem pa v 25. tednu. Očitno se pač razlikuje od zdravnika do zdravnika...