Popek (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


jinksy -> Popek (8.10.2007 14:52:38)

Zanima me, če mi lahko katera zaupa podobno izkušnjo in kako se je končalo vse skupaj, kot jo imamo mi sedaj. In sicer danes je bila na obisku patronažna, ki mi je že cel prejšnji teden govorila kako ima naš otrok močno popkovino in da to ne bo verjetno samo odpadlo in da bo treba rezat. Sem bila itak že cela nervozna, ko mi je to omenila danes pa je popek le odpadel, ampak je pod tistim kar je odpadlo zrastlo oz. ostalo živo divje meso in zaradi njega morava jutri v bolnico, ker baje to nekak žgejo dol. Mi lahko poveste kako je to zgledalo pri vas, če je seveda katera s podobno izkušnjo. Lepo prosim,ker sem čist znervirana in upam na najboljše. Hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




nky 23 -> RE: Popek (8.10.2007 16:00:33)

nič bat
pri nas je bilo podobno in sva hodila "žgat" no z neko palčko mu nekako namaže in ni prav nič boleče črez pa mu nalepi gazico in to je treba parkrat ponovit, no vsqaj upam da imata takšno situacijo in da ni kaj hujšega


fajn zrihtajta




chips -> RE: Popek (8.10.2007 19:57:31)

Midva z nikom grema tudi jutri na otroško kirurgijo v Celje ,ima kronično vnetje.Mu je tudi zrastlo neko divje  mesi in zraven mu še gnojna snov ven teče.Tako da mu bojo jutri tudi žgali.Bogi.




ALJA75 -> RE: Popek (8.10.2007 20:41:17)

Koliko so pa stari vaši dojenčki? Moji 16 dni stari dojenčici še popek tudi ni odpadel in je danes patronažna rekla "ja kaj delajo zadnje čase v porodnišnicah, da ne zategnejo dovolj", potem pa je rekla, da naj čimprej izberem pediatra, če bo potrebno žganje. Očitno me čaka ista zgodba kot je doletela vas.




jinksy -> RE: Popek (9.10.2007 8:18:21)

Naša Zala je danes stara 14 dni, je pa patronažna tudi rekla, da se verjetno to ne bi zgodilo, če bi ji tisto klupico bolj odspodaj pripeli. No pač sklepa tako zagotovila itak ni,ampak tak ko zdaj tukaj berem je to očitno pogost pojav, čeprav jaz prej za njega še nisem slišala, za vnetja ja ampak kaj takega pa ne. Zgleda to divje meso prav grozno.




cv105 -> RE: Popek (9.10.2007 10:22:47)

Naš Maks ima 6,5 m, pa so mu pri 1,5 m popek 2x žgali zaradi divjega mesa. to je naredila patronažka doma, ker so nam "kao" hoteli prihranit pot do LJ. prvič je bila reakcija tako huda, da smo mislili, da ga bo konec ... okrog popka čez cel trebušček živo vnetje, opeklina, bolečina ... pa nam je hodila potem rano previjat in čistit in ker ni bilo nič bolje in naše P ni bilo, sem ga peljala kar v porodnišnico pokazat ... tam so rekli, da če bi popek PUSTILI PRI MIRU, ne bi bilo nič narobe. Zaradi povečanih bezgavk sem ga potem peljala še na pediatrično, kjer so bili enakega mnenja.

Jaz sem se iz tega naučila, da bom vedno zahtevala specialista in da kdaj drugo ali celo tretje mnenje nista odveč.

Vse dobro ti želim in upam, da te nisem prestrašila. Smo imeli pač z žganjem popka zelo slabo izkušnjo.




Stran: [1]