Prvič CR, kaj drugič, če manj kot 2 leti? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

NatašaC -> Prvič CR, kaj drugič, če manj kot 2 leti? (8.10.2007 12:55:02)

Živijo vsem!
Sem v 29 tednu, prvič sem imela CR (prenošenost, nenapredovanje poroda). Zanima me, če ima kakšna kakšne izkušnje kako v drugo, če bo med prvim in drugim otrokom le 20 mesecev razlike?
A me spet čaka CR ali normalni porod? Kaj svetujete? Mal me je strah vsega skupaj, ginekologi pa kar neki sanjajo in nič pametnega ne povedo - enkrat eno, enkrat drugo.
Hvala!

živa -> RE: Prvič CR, kaj drugič, če manj kot 2 leti? (8.10.2007 13:30:41)

Moja kolegica ima manj kot 15 mesecev razlike, pa je v drugo rodila vaginalno. Če je vse ok in če si ne želiš CR, potem po mojem ni ovir, da tudi ti ne bi rodila vaginalno.

Lp,

živa

metkica1 -> RE: Prvič CR, kaj drugič, če manj kot 2 leti? (8.10.2007 13:43:01)

Sem  tik pred PDP, prvič porod s CR zaradi nenapredovanja poroda, sedaj v drugo sem se nekako sprijaznila, da moram poskusiti najprej vaginalno, ker moje prošnje za CR v drugo moja ginekologinja ni upoštevala oziroma mi je rekla, da je to poseg, operacija in da najprej poskušajo po naravni poti.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Prvič so me pustil več kot 10 ur z umetnimi popadki potem je sledil šele CR.
Tako sedaj čakam na dan D in upam na najboljše.

Geja -> RE: Prvič CR, kaj drugič, če manj kot 2 leti? (8.10.2007 13:52:06)

No moja izkušnja. Prvič CR, drugič pa sem rodila vaginalno (po 30 mesecih).

No meni je odtekla voda in sem šla zvečer ob 22-ih v porodnišnico.
Ampak ko sem prišla v porodno, me je najprej zdravnica nazjala zakaj se nisem prišla zment za CR,
saj če sem prvič rodila s CR, naj bi tudi drugič, razen če imaš svoje popadke.
Pa sem ji odgovorila da mi je moja G rekla, da ni potrebno da tudi v druge rodim s CR, pa je rekla da to ni res. Saj imam maternico prerezano in takrat ti oni ne smejo dati umetnih popadkov, ker to ni dobro. No in tako sem celo noč ležala v porodni sobi, zjutraj pa niso vedeli kaj naj bi z menoj saj sem si želela roditi naravno, oni pa CR. In ker sem že ponoči imela popadke, zjutraj pa še močnejše se mi je to tudi izšlo in sem rodila naravno in sicer ob 12,34. Na koncu mi je ta ista zdravnica čestitala in dejala da se je res splačalo počakat in da mi čestita ker sem bila vztrajna!!!! Rekla pa mi je, da itak je vse v glavi...
Mislim grrrr... ampak v tistem trenutku ko sem k sebi stisnila mojo malo princesko, mi je bilo vseeno in se mi ni ljubilo kregat, drugače pa bi ji z veseljem povedala ta svoje...

Tako, moja zgoda.
Uživaj v lepem sončnem vremenu.
Geja

Dejča -> RE: Prvič CR, kaj drugič, če manj kot 2 leti? (8.10.2007 14:08:30)

Moja cimra iz porodnišnice je 1. rodila s carskim rezom, drugič (po 19 M) in tretjič pa po naravni poti.

vila -> RE: Prvič CR, kaj drugič, če manj kot 2 leti? (8.10.2007 14:52:28)

Dan. Tudi jaz sem imela prvič CR, zaradi medenične vstave. Po 16 mesecih sem bila ponovno v porodnišnici, mi je odtekla voda in bila 9 ur na umetnih popadkih, pa sem rodila normalno-vaginalno, kljub temu, da sem jih prosila, naj me peljejo na CR. V tretje, po 19 mesecih zopet vaginalno, in zelo brzinsko, saj sem bila v porodni sobi samo 40 minut. LP

Stran: [1]