mars25 -> RE: jasli (31.12.2010 9:17:08)
|
drage moje, jaz delam v vrtcu ,sorry nisem iz slo sem iz slovaske,opravicujem se za gramatiko. Meni je bilo takoj cudno kadar sem gledla jedilnike pri nas.Pri nas je jedilnik za vse vrtec plus sola, par krat pise razlika za vrtec in vcasih imajo posebno jed jasli. Ma cudno je da, naprimer za zajtrk imamo sirovo strucko in sadni kefir in isto velicono imajo v soli-kako je mogoce to nevem. Sej tak malcek ima takos trucko skoraj na cel dan da je je a ne 15 letni otrok. U nas se jedilnik vrti v en krog. Otroci so po moje ze navelicani tega. Kar se tice hranjenja, vzgojitelico vprasajo otroke kaj zelijo jest. Ce je za mazat vprasajo ce hoce namazano ali ne in ali hoce cel kos al po, in ce je tudi mleko kaj hoce mleko ali caj. Pri malckih im nastimajo na kroznicke in jejo sami in im tudi pomagajo. Tudi prostore so po moje majhne. Pri nas na SK je vsak vrtec posamezna enota,ima svojo kuhinjo,vodstvo. Vsaka skupina ima po dve velike sobe. Eno igralnico,kje tudi jejo in drgo spalnico plus balkon ali A3 se mi zdi ful boljse ko tle. Tiste lezalnike sklapat, razklapat in se se niti neprezracijo in sobe majhne. Meni cudi da res niso povsod bolj prilagojene jedilnike vrtcu. V soli je itak po moje vse eno,ker starsi tezijo na zdravi prehrani ma mularija ne je skoraj nec kaj je zdravo, Starsi placujejo in vse gre v pomije,prej sem bila v centralni kuhinji in je zalostno koliko hrane gre v pomije. Priporocila bi sem vsem starsem naj pridejo par krat pokukat kako se obnasajo in koliko pojejo otroci. Mislim da otrocki v vrtcih rabijo kar pravo otrosko hrano: mlete kekse Plazma z mlekom je odlicna varijanta za zajtrk, zdrob na mleku-to iammo 1X na teden, mlecne strucke in za kosilo bolj enostavne stvrai- minestra in pecivo, ali kos mesa a ne juha, pire, spinaca in meso otrok ce vidi toliko kolicino hrana noce vec niti jest. Ma ko je malo robe na vozicku pojejo skoraj vse in meni tudi dela slabo ce mi kdo nalozi na kroznik vse in vem da moram pojest. Budte fajn to je bil moj pogled na stvar vse naj v 2011!Marianna
|
|
|
|