Mrežna pečenka (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

Maxica -> Mrežna pečenka (7.10.2007 11:00:55)

Ata je včeraj nabavljal meso in zraven dobil še mrežno pečenko. Zdaj bi pa z mamo to za kosilo pripravili, pa ne veva, kako in kaj. Ima katera izkušnje s tem? Koliko časa se peče, na koliko, se da še kaj zraven ipd.? Hvala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Marogica -> RE: Mrežna pečenka (7.10.2007 11:18:54)

Jaz jo pečem enako dolgo kot svinjsko pečenko, na mogoče malo manj stopinj,....Druge razlike ni...razen v okusu pečenke. Doati pa ti ni potrebno nič. Je začinjena.

Dober tek

Anonimen -> RE: Mrežna pečenka (7.10.2007 11:20:28)

Mrežo nasoliš, posuješ s poprom v zrnu, dodaš kumino, nageljeve žbice, par strokov česna, 2-3 rezini limone.
Gor daš meso in zaviješ.Postaviš v pečico vročo 190 stopinj, ter zraven pečenke narežeš korenje in čebulo na kolobarje.Pridno zalivaš in pečeš okoli ure in pol.Bolj boš zalivala, bolj bo sočna.
Dobro je, če bi pečenko že par ur ali čez noč zavila v dišave, ker je potem bolj okusna.

Marogica -> RE: Mrežna pečenka (7.10.2007 11:22:01)

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Jaz jo pečem enako dolgo kot svinjsko pečenko, na mogoče malo manj stopinj,....Druge razlike ni...razen v okusu pečenke. Doati pa ti ni potrebno nič. Je začinjena.

Dober tek

Jaz sem seveda govorila o "kupljeni" mrežni, torej, takšni, ki je že zavita v mrežo in vsemi dodatki...da ne bo pomote...

Enolla -> RE: Mrežna pečenka (7.10.2007 11:47:08)

Kupljena mrežna pečenka - na 200 st. cca 1.5 ure. Na začetku cca pol ure pogrnjeno potem odkrijem in prilivam po potrebi mlačno vodo ali juho ker fonda običajno nimam. Izkoristim pa pečico in v drugem pekaču pečem krompir ali pa naredim dušen ali tenstan.

Stran: [1]