|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mongloid
4.12.2004 10:48:03   
sveti
Nekaj me zanima. Al ise plača preiskava za mongloidnost?

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 11.2.2008 16:12:05 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   MONGOLOID
4.12.2004 10:56:46   
majčica
Če imaš v mislih nuhalno svetlino, preiskavo za Dawnov sindrom se plača in sicer okoli 12.000 tolarjev. KAsneje sledi še amniocenteza, ki pa stane čez 300.000 tolarjev, je pa stoprocentna. Če te napoti tvoj ginekolog, ker si recimo rizična pa mislim da je brezplačno.

(odgovor članu sveti)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   MONGOLOID
4.12.2004 11:13:49   
beti 1
Nuhalna svetlina se plača do mislim da 35 ali 36 leta starosti, ko je mama stara toliko ali več, jo krije država. Če imaš na nuhalni rizičen izvid vse nadaljnje preiskave krije zavarovanje.
Amniocenteza je pa že toliko rizična, da jaz brez indikacije ( slab izvid nuhalne in/ali trojnega hormonskega testa) ne bi nikoli šla.
lp

(odgovor članu sveti)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   MONGOLOID
4.12.2004 11:18:29   
Vrtnica1
beti1, mene pa zanima, kakšna je razlika med nuhalno svetlino in trojnim hormonskim testom? Kaj je bolj zanesljivo?
Lp, V. :rozica:

(odgovor članu sveti)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   MONGOLOID
4.12.2004 12:34:14   
vicky77
Drage moje:nosecka:!
Iz prve roke vam povem,da ti podatki niso točni in sicer je tako:
1.sama sem bila na AC pred 4-imi tedni in sicer na podlagi rizičnega izida iz NS(1:99),tveganje za splav je 1%,tri dni strogega mirovanja(stalež),pri dr.Pušenjaku,
2.z mano je bila gospa,ki je šla na AC na svojo željo in je plačala 118.000,00 SIT(v LJ)
3.AC je brezplačna pri vseh mamicah,ki so starejše od 37 let in pri vseh,ki jim izvid na NS pokaže višje tveganje za kromosomsko nepravilnost na plodeku
4.NS je samoplačniški pregled razen pri materah,ki so starejše od 35 let
5.PRIČAKUJEMO ZDRAVEGA FANTA

LP,Vicky9nebesa 22t

(odgovor članu sveti)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   MONGOLOID
4.12.2004 13:16:02   
sonček2*
Vicky77, čestitam za zdravega fantka, ampak NS pa ni povsod brezplačna. Če greš k g., ki ima licenco je potrebno plačati 12.000, tisti, ki je nimajo pa delajo to brezplačno. To vem, ker mi je Ns delal moj g., ki nima licence (pa takih je kr neki), pa je blo vseen zanesljivo.
papa

(odgovor članu sveti)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   MONGOLOID
4.12.2004 13:17:05   
sonček2*
Sori, mal narobe prebrala, pa pokomentirala, ampak je pa tko kot sm napisala. Vicky77 sori:)

(odgovor članu sveti)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   MONGOLOID
4.12.2004 14:52:58   
Anonimen
Če imaš prijaznega gionekologa, ti menda lahko vedno na napotnico za AC napiše kakšno indikacijo, ki je vzrok za brezplačen pregled. To je meni rekel ginekolog, ki mi je slučajno delal ultrazvok in mi je mimogrede samoiniciativno izmeril tudi nuhalno svetlino. Samo da moj osebni ginekolog na žalost ni bil tako prijazen... Sploh ni vedel, za kaj gre. Skorajda da ni prvil slišal za AC...

(odgovor članu sveti)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   MONGOLOID
5.12.2004 9:04:04   
African queen
Hojla,
Poznam žensko,ki je šla na nuhalno svetlino in kasneje še na amnicentezo,rezultati so bili negativni, ampak ŽAL rodila je otroka z Dawnovim sindromom....Mislim,da testi niso 100%!
Zato jaz nisem šla nikoli na na pregled nuhalne svetline..
LP

(odgovor članu sveti)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   MONGOLOID
5.12.2004 9:14:04   
vicky77
Meni so zagotovili,da je test AC 100% zanesljiv,če ne bi bil se ne bi odločila zanj,poznam pa mamico,ki se na podlagi dobrega izvida NS ni dala testirati za AC pa je rodila deklico z Downovim s.

(odgovor članu sveti)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   MONGOLOID
6.12.2004 10:34:17   
VALENTY
Test AC ni 100% zanesljiv. POznam 2 primera,ko so mamicam rekli,da z otrokom ne bo vse v redu. Rezultat: Obe sta rodili zdravi punčki.Jaz nisem šla ne na enega ,ne na drugega.Če ti je namenjeno,pač naj tako bo-otrok je MOJ v vsakem primeru-ne pa da na ta način še služijo!!!!!!!!!

(odgovor članu sveti)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: MONGOLOID
11.2.2008 16:10:26   
urbast
ojla sem nova in me zanima če veste kaj o tem da se na NS ne vidi hrustanec noska in je to kao vzrok za mongoloidnost
hvala

(odgovor članu VALENTY)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.2.2008 16:12:30   
urbast
zato me zanima če katera ve za kakšno preiskavo baje dela en na ptujo nekaj pa me zanima kr hormonski testi še nisem dobila izvida
hvala

(odgovor članu urbast)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.2.2008 16:17:05   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: urbast
če veste kaj o tem da se na NS ne vidi hrustanec noska in je to kao vzrok za mongoloidnost

KLIK

"Sicer pa ima 0,5% zdravih plodov odsotno NK, prav tako 65% plodov z DS, ki pa so v veliki manjšini (povprečje 1:600). To pomeni, da bo med 3000 pregledanimi plodovi 15 takšnih z odsotno NK, 5 jih bo imelo DS, od tega bodo imeli le 3 plodovi odsotno NK, 2 pa bosta kljub DS imela prisotno NK.Toliko za ilustracijo, kaj pomeni pojav odsotne NK"

(odgovor članu urbast)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.2.2008 17:00:37   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: VALENTY

Test AC ni 100% zanesljiv. POznam 2 primera,ko so mamicam rekli,da z otrokom ne bo vse v redu. Rezultat: Obe sta rodili zdravi punčki.Jaz nisem šla ne na enega ,ne na drugega.Če ti je namenjeno,pač naj tako bo-otrok je MOJ v vsakem primeru-ne pa da na ta način še služijo!!!!!!!!!

kakor jaz vem, je AC 100% zanesljiv. če pa je v igri človeška napaka (v proceduri), ko pregledujejo kromosome, je pa druga pesem. samo sam postopek pregleda točno to kar te zanima - trisomijo kromosomov. in to je 100%.

primeri:
http://www.gynecoquebec.com/en/santedelafemme/faq.php
If you want to be 100% sure that the fetus has no chromosomal abnormality and you are 35 years of age or older, you should opt for amniocentesis.

http://forums.obgyn.net/pregnancy-birth/P-B.9903/0101.html

...As was pointed out above, there is some risk to having an amniocentesis
done. So it all boils down to what risk are you willing to accept in order to be 100% sure that your baby does not have Down syndrome.
R.Daniel Braun, MD FACOG
Clinical Professor of Obstetrics and Gynecology
Indiana University School of Medicine
Indianapolis, IN

(odgovor članu VALENTY)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
11.2.2008 21:32:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
11.2.2008 22:05:15   
Taula
AC je 99,9%. Ko podpišeš soglasje za poseg ti to lepo piše.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?