Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: srki Razumem, razumem, gospe. In ja, imate prav, so živa bitja, kot mi. Motijo me lastniki mačk, ki zanje ne poskrbijo, potem pa so se nagnetle k nam, jih ni malo, jih je 10. In nisme res tak ljubitelj mačkonov, da bom zapravljala veliko premoženje za njih. Tisti, ki si jo je kupil in jo odgnal, naj si jo pride kar iskat pa jo futra. Pa če ne bi bile tako plašne, čeprav jih noben ne podi, smo vsi prijazni do njih, se ne putijo ujeti, da bi jih dala komu, ki jih res obožuje in jih bo tudi primerno hranil, ne pa mi, ker jih očitno zastrupljamo . No, pri nas je isti šmorn. Pa še malo večji je bil, pa zdaj ni več. Namreč k nam se tudi vedno pritepejo neke mačke, od kod, ne vem, pa me niti ne zanima. In naša teta jih lepo vzorno hrani s konzervami (katere sorte so, pa res ne vem in me tudi ne zanima). In potem se ti od nekod priklati neka mirovnica oz. ljubiteljica živali in začne težiti, da zakaj pa da je toliko mačk pri hiši in pravimo, da so se pač priteple od nekod. In potem ona: ja, da je to pa treba dat sterilizirat pa kastrirat, pa ne vem kaj še vse, da ni čudno, da jih je toliko. Ja, jih je toliko, ampak prihajajo nove in nove in nove, ker stare (tule bi nekaj vstavila, pa ne bom) velikokrat povozijo avtomobili, ker je zraven pač cesta. In zdaj naj mi vsako novo mačko, ki pride k hiši, damo sterilizirat, pa ja, dnar pa serjemo al kako. In tukaj niso po naši volji ampak po volji "ljubiteljev" živali, ki jih pustijo, da se pasejo kjer je. No, in zdaj resno sprašujem Shanio ali Polono ali katero drugo, kaj naj člvoek naredi s takimi mačkami? Kam naj z njimi? Hranimo jih, to je pa tudi vse. Okoli vetov jih pa res ne nameravamo voziti. WTF?
|