urssyy -> RE: denarna pomoč po 3.m.bolniške?? (12.10.2007 18:52:50)
|
Solidarnostna pomoč ti pripada samo v negospodarstvu, sicer pa ne, razen, če je to posebej pogojeno v kolektivni pogodbi, za polne 3 mesece (koledarske!) neprekinjene bolniške odsotnosti. Pravica zapade v 5 letih, torej jo lahko terjaš tudi za nazaj. Načeloma bi jo moral delodajalec izplačati sam, ne da bi morala ti kaj urejati, vendar ni vedno tako. Jaz sem bila zaposlena v javni upravi in mi seveda zadeve niso izplačali. Potem sem poslala uradni dopis in ker v 30 dneh nisem dobila ne odgovora, ne denarja, sem dopis in kopijo predpisa nesla Čeferinu , da je prepisal moje pismo in dodal, da jih bom tožila, če denarja ne IZVIRNO SPOROČILO: urssyy Delam v turizmu v delniški družbi in menim, da mi pripada. V torek grem v službo in bom ustno prosila, če ne bo nič te bom prosila za pomoč, da napišem pistno zahtevo. Hvala za informacijo. Pozdrav Prosim, če mi lakhko katera pove ali res lahko zaprosim za denarno pomoč po neprekinjenih 3. mesecih bolniške. Sem v rizični nosečnosti že 4in pol mesecev torej imam minimalno plačo. Menda imam pravico zaprosit za denarno pomoč. Prosim če mi poveste kje se to pozanimam in kdo to isplača?? Hvala za odgovor, res bi mi prišel prav kak evro, saj moram kupiti stvari za dojenčka. Hvala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
|
|
|
|