Anonimen -> RE: Sladice iz kostanja (6.10.2007 10:32:46)
|
Kostanjev puding Sestavine: 500 g kuhanega in olupljenega kostanja, 200 g surovega masla, 2 jajci, 150 g sladkorja, zavitek vanilijevega sladkorja, pol zavitka pecilnega praška, 2 žlici ruma, 3 dl sladke smetane, 3 žlice sladkorja v prah, 10 celih kuhanih kostanjev in 50g čokolade za kuhanje. Priprava: Rumenjake penasto umešamo s surovim maslom in sladkorjem , doddamo vanilijo, pretlačen kuhan kostanj, pecilni prašek in rum. Nato vmešamo še trd sneg in rahlo premešamo. Zmes stresemo v model za narastke in kuhamo v sopari približno 1h. Kuhan puding previdno položimo na plitev krožnik in pustimo, da se dobro ohladi. Jed lahko poljubno okrasimo. Kostanj v sezoni sicer lahko kupite pri kostanjarjih in tudi vsaki večji samopostrežni trgovini, vendar ima prav nabiranje kostanja v jeseni poseben čar. Zato si le rezervirajte kak sončen vikend za prijeten izlet v gozd, ki ga boste zaključili s kuhanjem ali peko kostanja v krogu družine in prijateljev ter tako izkoristili lepo priložnost za druženje in pogovor. kostanjeva potica Sestavine Priprava Za testo:1 kg moke,6 dcl mleka,2dcl olja,4 zlice sladkorja,pol zli ke soli,6dkg kvasa kostanjev nadev:500 g kostanjevega pireja,100g rozin,vanilij sladkor,rum,100g sladkorja Zamesimo testo in ga pustimo vzhajati. Kostanjev pire zmesamo z sladkorjem,vanijilem in v rumu namo enimi rozinami. Vzhajano testo razvaljamo ,namazemo z pripravljenim nadevom in pe cemo v pecici na 180 stopinj 50-60 minut. KOstanjeva potica je manj kaloricna in lazje prebavljiva Pa še tu si kaj najdi: http://kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=538
|
|
|
|