VesnaLana -> RE: popadki (6.10.2007 8:50:14)
|
Pozdravljena, pravijo, da nobeno vprašanje ni trapasto. Ko sem bila sama noseča sem se prav tako spraševala ali bom vedela kdaj bo pravi čas. Pa verjemi, ko je prišel popadek sem zelo dobro vedela da je to to. Kot je napisala teodoral prihajajo popadki v intervalih in zelo dobro veš kdaj pride in kdaj neha. Pride v spodnjem delu trebuha in boli kot menstruacija samo veliko bolj intenzivno, nato mine in tako dokler ne rodiš. Samo da so na začetku na daljše razmike, ko pa rojevaš pa na minutko ali pa še hitreje. Popadki so zelo enakomerni( na 10 min, 5min, 3min itd.) Mene je prav tako že prej ščipalo, pa bolelo v medenici, pa dol pritiskalo, ampak to še zdaleč ni to. Ko bodo prišli pravi popadki počakaj, da bodo na 5 min (razen če nisi predaleč od porodnišnice) šele nato se odpravi v porodnišnico, v nasprotnem primeru te bodo poslali domov. Razen , če ti slučajno odteče voda moraš takoj v porodnišnico. Sicer se pa ponavadi pred popadki odlušči čep, ki je na vhodu v maternični vrat in rahlo zakrvaviš, šele po tem pridejo popadki - ponavadi, ni nujno da je pri vseh enako - je pa skoraj pri vseh tako. Veliko sreče, če te bo karkoli zanimalo pa kar vprašaj. Moja hčerkica ima sedaj 3 mesece in pol, tako da je spomin na porod in nosečnost še zelo svež. LP, Vesna
|
|
|
|