Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: A ima še od katere otrok angino? 8.10.2007 11:59:08
|
|
|
|
Lenny
|
Ne, to pa ne, kužni niso več 24 ur po začetku jemanja antibiotika. Vsaj tako povsod piše. A res? No ja, tako ali tako uživa pri babici Naj mu bo Tiste dneve sem pobrala kar tako mimogrede pri pediatru, ki je maxiju z vso resnostjo naročal, da naj pet dni minija bolj od daleč gleda, ker je še kužen. Nobenih poljubčkov, izmeničnega hranjenja z eno žlico, kar mojadva pridno počneta, vsak svojo skodelico itd. Če drži en dan, si lahko malo oddahnem Maxi že razume, samo mini se ne da in velikega brata ne pusti na miru.
|
|
|
|
RE: A ima še od katere otrok angino? 8.10.2007 12:08:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, samo čudno, da bi bilo na internetu napisano prav, pediater bi pa govoril narobe. Zdaj pa res ne vem.
|
|
|
|
RE: A ima še od katere otrok angino? 8.10.2007 12:19:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Evo, tukajle piše: Vključitev v vrtec po preboleli bolezni Kdaj po preboleli bolezni se otrok lahko ponovno vključi v skupino, bo ocenil pediater, ki otroka zdravi. Otrok mora biti dovolj zdrav, da je sposoben običajnih obremenitev in ne sme biti več kužen za okolico. Prenehanje kužnosti se pri različnih boleznih razlikuje odvisno od povzročitelja. Bolnik, ki preboleva angino ali škrlatinko, ni več kužen 24 ur po uvedbi ustreznega antibiotičnega zdravljenja oziroma po padcu temperature. Pri noricah kužnost preneha 6 dni po pojavu prvih kožnih sprememb oziroma takrat, ko so vse kožne spremembe zasušene. Bolnik s črevesno okužbo je kužen, dokler bruha ali odvaja slabo formirano blato. Malčki, ki so preboleli okužbo z nekaterimi črevesnimi bakterijami (šigelo, jersinijo, kampilobaktrom) pa ne smejo v jasli, dokler niso trije zaporedni vzorci blata na črevesne bakterije negativni. Link: http://www.mojmalcek.si/revija-09-01/okuzbe.htm
|
|
|
|
RE: A ima še od katere otrok angino? 8.10.2007 13:01:42
|
|
|
|
Lenny
|
Ga bom za hec drugi teden vprašala in javim. Imamo tako in tako sistematskega za 5 let. Me prav zanima, ali so bili tisti dnevi resno mišljeni, ali pa je šlo bolj za to, da dohtar maxiju dopove, da lahko še mini zboli, pa je malo pretiraval.
|
|
|
|
RE: A ima še od katere otrok angino? 8.10.2007 15:01:33
|
|
|
|
Anonimen
|
O.K., me prav zanima.
|
|
|
|
RE: A ima še od katere otrok angino? 16.10.2007 10:15:51
|
|
|
|
Lenny
|
Da izpolnim obljubo. Včeraj smo imeli sistematskega in sem se pozanimala, kdaj otrok ni več kužen. Pediater pravi, da 4 dni po začetku jemanja antibiotika. 5. dan bi po njegovem že lahko šel v vrtec, seveda pri tem nastane problem dajanja zdravila na 8 ur, ker ga v vrtcu pač ne smejo dajati.
|
|
|
|
RE: A ima še od katere otrok angino? 16.10.2007 10:27:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Oj, Lenny, hvala za ta podatek. jaz sem bila PREPRIČANA, da 24 ur po začetku jemanja antibotika ni več kužen, čeprav če logično pomislim, je res, da ima vsaj moj otrok ponavadi takrat še visoko vročino. Bom ob priložnosti še jaz vprašala našo pediatrinjo o tem, če se bom spomnila.
|
|
|
|
RE: A ima še od katere otrok angino? 17.10.2007 21:37:34
|
|
|
|
Pia73
|
Našapediatrinja pravi, da je otrok kužen 4 dni. Tega se nekako ves čas držimo. Pri gnojni angini pa naj 10 dni ne bi šel v vrtec, pa ne vem, po mojem zaradi tega, ker ima takrat sesut imunski sistem. Itak se tega redki držijo.
|
|
RE: A ima še od katere otrok angino? 18.10.2007 9:16:37
|
|
|
|
Lenny
|
Pia, potem se vsaj dva pediatra strinjata o eni temi Včasih je prav grozljivo, kako se mnenja zdravnikov o določeni stvari razlikujejo. Potem pa bodi pameten
|
|
|
|
RE: A ima še od katere otrok angino? 19.10.2007 10:45:18
|
|
|
|
Nika v službi
|
No, tudi mi smo fasali angino. Prvič. Stari smo 2 leti in jemljemo Hiconcil. Prvo dozo je dobila ob polnoči, drugo danes zjutraj ob 8:00, potem pa še ena ob 16:00. Termine sem določila prav zaradi vrtca, da se vse prav izide. Itak ti en odmerek sredi noči ne uide. Imamo pa tudi mi visoko vročino (40), pa grlo jo seveda boli, nos ima pa čisto zamašen. Saj angina se je razvila iz prehlada, ki je trajal 3 tedne in še vedno ni saniran. Meni je P rekla, da moramo priti v ponedeljek nazaj, če slučajno temperatura ne bi padla. Tudi meni je rekla, da pred torkom ne sme v vrtec, torej 5. dan po začetku jemanja AB.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Pravice iz naslova krajšega delovnega časa Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Zadnje s foruma
Gosta hranathe lauraKdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane4 mesec (
41%)
5 mesec (
21%)
6 mesec (
30%)
drugo (
8%)
Število vseh glasov: 549Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!