mpotocn -> RE: Dvojčki 2007 (7.4.2008 11:17:22)
|
Hvala punce!!! Pri nas je blo skoz vse bp, v najlepšem redu, nihče ni omenjal možganskih krvavitev, a nihče tud ni preverjal...V RA so nas napotili, ker v KR to naredijo vsem dvojčkom preventivno in tak odnos sem tud imela do tega, ja, saj bo, bolj počas. Sama sem slutila, da ni dobro, a so mi vsi govorili, ne primerjaj otrok med seboj, vsak je sam zase, ne glej tabel, kaj naj dosežejo, s tem otrokom ni nič narobe... In čas je šel mimo. Tud v RA ni nihče omenjal resnosti zadeve, dokler nismo po vezah dobili informacij naše zdravnice, da je stanje zelo resno. Diagnoze se sicer ne postavljajo tako zgodaj, a to je sum na CP. Ne da se napovedovat, lahko se še veliko spremeni, a treba bo delat, delat in samo delat. Po glavi se tolčem, ker smo v bistvu že toliko časa vrgli proč, ko bi ji lahko pomagali in jaz bi bila 'vesela', da bi mi takoj zagnali paniko, da je lahko kaj narobe in bi se jaz temu ustrezno obnašala do otroka, ki brez ustrezne vadbe in handlinga ne bo napredoval. Stara je 8 mesecev in ne drži glave, trup je popolnoma mehak in ni zmožna kontrolirat svojih gibov.
|
|
|
|