Kostanj (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


MalaPika07 -> Kostanj (5.10.2007 16:30:47)

Mene zanima, kako ve pečete kostanj? A ga pečete v ponvi in če ga, v kateri? Ga pečete na plinu, elektriki? Se ga da spečt na steklokeramični plošči?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




soncece24 -> RE: Kostanj (5.10.2007 16:36:37)

NA plošči ga boš težko spekla, v ponvi pa že lažje. jaz sem si jih zadnjič kar doma spekla v ponvi na štedilniku. Pa so bili zelo dobri, pa še rok nisem imela vseh črnih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




cindy -> RE: Kostanj (5.10.2007 16:39:26)

Prodajajo posebne ponve za peko kostanja. Jaz ga pecem na gorilniku v ponvi in na dvoriscu




Jessy -> RE: Kostanj (5.10.2007 16:44:32)

Jaz pa kar v pečici. Res, da ne diši po dimu, je pa vseeno zelo dober.

Pečem na 240 st. C, okrog 1 ure. Vmes probam!




ona -> RE: Kostanj (5.10.2007 19:04:51)

Jaz ga pečem kar v tisti ponvi za kostanj z luknjami in na steklokeramični plošči in ni problema,rata prav super!!!




Balonchy -> RE: Kostanj (5.10.2007 22:15:13)

Če smem vskočiti...

Imate kako OK varianto - kako ga najhitreje in najbolj enostavno olupiti???

Jaz poznam samo to - ko so kostanji še vroči, jih zavijem v mokro krpo, pustim minutko in to je to. Ne deluje pa vedno najboljše!




Jessy -> RE: Kostanj (5.10.2007 23:01:44)

Jaz ga že narežem na čim daljšo zarezo, ki se med peko lepo odpre in se posledično kostanj lepše speče.
Sem pa pred časom tudi sama zavijala v vlažno bombažno krpo. Zdaj pa že nekaj časa samo v časopisni papir zavijem in pustim par minutk, da najhujša vročina poneha. Se zmerom lepo lupijo.




Anonimen -> RE: Kostanj (6.10.2007 10:18:38)

Kostanj pečemo na dvorišču v posodi z luknjami na ognju. Pred peko ga zarežem počez celega- mora biti čimvečja zareza. Jesti ga je potrebno takoj, ker ko je že mlačen se težje lupi.




tinkamiška -> RE: Kostanj (6.10.2007 14:22:49)

Men je mož staro teflonaso posodo preluknjal in v tej pečem kostanj na štedilniku. Če je kostan fino pečen, se lepo lupi. Ga pa vedno zavijem v krpo in ga potem jemljemo ven in lupimo.

Tinka




poliloni -> RE: Kostanj (7.10.2007 11:27:20)

Kadar ga peče v stanovanju ga kar v ponvi ali pa v malo debelejši posodi (take črne posode - slovenski proizvod). Kostanj zarežem in ga dam v posodo toliko da prekrije dno, pečem ga pokritega na zmernem ognju (pokritega pa zato, da "zašvica" in da se ne izsuši preveč). Ga pa pečem slabe pol ure - odvisno od debeline kostanja.

Mnjami, ga moram zvečer malo narezat in speč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bamby -> RE: Kostanj (8.10.2007 10:32:05)

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Jaz pa kar v pečici. Res, da ne diši po dimu, je pa vseeno zelo dober.

Pečem na 240 st. C, okrog 1 ure. Vmes probam!


Jessy, kostanj pečeš 1 uro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Po 1h bi si zobe polomila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. 30-35 minut je več kot dovolj. Če je droben, malo manj, če je debelejši, potem 35 minut.




Stran: [1]