Barbs -> RE: Mleto meso (9.10.2007 7:35:45)
|
IZVIRNO SPOROČILO: bubče IZVIRNO SPOROČILO: Barbs Kaneloni. Polnjene bučke. Mesne kroglice v gobovi omaki. Žepki iz listnatega testa polnjeni s praženim mletim mesom na čebuli + zelena solata = ZAKON! kako pa narediš žepke? lahko cel recept, prosim? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] sori, šele zdaj videla tvojo prošnjo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Rabiš : listnato testo mleto meso čebula olivno olje česen peteršilj začimbe po okusu Nadev: Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo meso, ostale sestavine ter popražimo. Ne sme biti preveč "mokro". Lahko si pomagaš s tem, da ko je do suhega spraženo, malo poprašiš z moko in malo zaliješ z juhico, če jo imaš, ali vodo, pa premešaš, da se masa bolj skupaj drži. Testo razvaljamo do 3 mm debeline. Razrežemo ga na kvadratke poljubnih dimenzij. Polovice namažemo z nadevom, prepognemo, z vilicami pritisnemo po robovih, da se zlepijo, za lepši lesk premažemo s stepenim jajcem in spečemo. Na kake 180 stopinj, približno 20 - 30 minut, pogledaš pač, kdaj so lepo , svetlorjavo zapečeni.
|
|
|
|