Mleto meso (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


kaja26 -> Mleto meso (5.10.2007 13:45:49)

Lep pozdrav

No mene pa zanima, če ima katera kak zanimiv recept, kaj narediti z mletim mesom.
Pa nebi tiste standardne polnjene paprike, pa polpete al p'a čevapčiče...
Moj mož bi rad nekaj novega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Na pomoč





Erdbeere -> RE: Mleto meso (5.10.2007 13:46:48)

mleto meso - musaka, lazanja, polivka za makarone, rižoto, čufte




Anonimen -> RE: Mleto meso (5.10.2007 13:49:19)

-polnjene palačinke
-pleskavice
-burek





Strawberrie Cherrie -> RE: Mleto meso (5.10.2007 13:50:36)

Jaz delam iz meletega mesa:
štefani pečenko
musako
lazanjo
polnjene palačinke
omako bolonese
mleto meso s štranklni in paradižnikom
polnjeni paradižniki
polnjeni melancani
polnjene gobice




muška -> RE: Mleto meso (5.10.2007 13:52:21)

tortilje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: Mleto meso (5.10.2007 14:25:38)

Polnjene bučke.




Jessy -> RE: Mleto meso (5.10.2007 15:18:53)

A veš, kaj je tudi zelo dobro, pa tudi nekaj novega? Meso začiniš kot za čevapčiče, nato pa celo in olupljeno kuhano jajce "oblečeš" s to maso, spaniraš in ocvreš v olju.




Anonimen -> RE: Mleto meso (5.10.2007 15:40:08)

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

A veš, kaj je tudi zelo dobro, pa tudi nekaj novega? Meso začiniš kot za čevapčiče, nato pa celo in olupljeno kuhano jajce "oblečeš" s to maso, spaniraš in ocvreš v olju.


zanimivo, bomo poskusili[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




smigli -> RE: Mleto meso (5.10.2007 15:49:24)

Kaj pa čili alla carne? meni je to zelo dobro, meso, paradižnikova mezga,koruza, rdeč fižol in veliko čilija.




Strawberrie Cherrie -> RE: Mleto meso (5.10.2007 16:16:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

A veš, kaj je tudi zelo dobro, pa tudi nekaj novega? Meso začiniš kot za čevapčiče, nato pa celo in olupljeno kuhano jajce "oblečeš" s to maso, spaniraš in ocvreš v olju.


Jaz delam tako pečenko. Mleto meso začinim, dodam 1čebulo popraženo, eno jajce in čist mejčken drobtin, da veže, potem dam v steklen pekač 3 ali 4 trdo kuhana olupljena jajca, maso razporedim po jajcih, potem dam pa pečt. Na začetku še malo polijem z vodo, da je še zraven taka dobra omakica, ki se polije preko pire krompirja.




Barbs -> RE: Mleto meso (5.10.2007 17:32:11)

Kaneloni.
Polnjene bučke.
Mesne kroglice v gobovi omaki.
Žepki iz listnatega testa polnjeni s praženim mletim mesom  na čebuli + zelena solata = ZAKON!




Enolla -> RE: Mleto meso (5.10.2007 17:56:49)

IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

A veš, kaj je tudi zelo dobro, pa tudi nekaj novega? Meso začiniš kot za čevapčiče, nato pa celo in olupljeno kuhano jajce "oblečeš" s to maso, spaniraš in ocvreš v olju.


Jaz delam tako pečenko. Mleto meso začinim, dodam 1čebulo popraženo, eno jajce in čist mejčken drobtin, da veže, potem dam v steklen pekač 3 ali 4 trdo kuhana olupljena jajca, maso razporedim po jajcih, potem dam pa pečt. Na začetku še malo polijem z vodo, da je še zraven taka dobra omakica, ki se polije preko pire krompirja.



Koliko časa pa pečeš? Ker mi je to precej zadišalo, da mislim, da bo kar to na jedilniku za nedeljo , če mi daš informacijo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].





Nea_teja_ -> RE: Mleto meso (5.10.2007 18:29:57)

IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK13

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

A veš, kaj je tudi zelo dobro, pa tudi nekaj novega? Meso začiniš kot za čevapčiče, nato pa celo in olupljeno kuhano jajce "oblečeš" s to maso, spaniraš in ocvreš v olju.


zanimivo, bomo poskusili[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mi tudi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: Mleto meso (5.10.2007 18:50:22)

Ali pa čufti.




sato -> RE: Mleto meso (5.10.2007 19:11:54)

IZVIRNO SPOROČILO: london_paris


mleto meso s štranklni in paradižnikom



Mene pa zanima, kaj so to "štranklni" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .




tosja -> RE: Mleto meso (5.10.2007 19:27:49)


IZVIRNO SPOROČILO: sato

IZVIRNO SPOROČILO: london_paris


mleto meso s štranklni in paradižnikom



Mene pa zanima, kaj so to "štranklni" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .



[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] to je fižol - stročji, tisti v stroku... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Strawberrie Cherrie -> RE: Mleto meso (5.10.2007 20:42:23)

Pečem pa približno 1uro na 200° Vmes pa še malo tisto omakico, ko dol odteče z žlico zopet preko polij.




robinzon -> RE: Mleto meso (5.10.2007 20:53:22)

Nam zelo dobra pastirska pita
<http://kulinarika.net/recept.asp?ID=4517
Sem se spomnila nanjo in bo spet kmalu na krožniku.




bubče -> RE: Mleto meso (5.10.2007 21:27:34)

IZVIRNO SPOROČILO: Barbs

Kaneloni.
Polnjene bučke.
Mesne kroglice v gobovi omaki.
Žepki iz listnatega testa polnjeni s praženim mletim mesom  na čebuli + zelena solata = ZAKON!


kako pa narediš žepke? lahko cel recept, prosim?




mojsoncek -> RE: Mleto meso (6.10.2007 22:26:25)

Cilli con carne
tortilije
kaneloni
polpeti
bolonjska omaka (za testenine ali njoke)
lazanja
peceni paradizniki
pecena polenta z mletim mesom
musaka
pica z mletim mesom in nacho sirom




Barbs -> RE: Mleto meso (9.10.2007 7:35:45)

IZVIRNO SPOROČILO: bubče

IZVIRNO SPOROČILO: Barbs

Kaneloni.
Polnjene bučke.
Mesne kroglice v gobovi omaki.
Žepki iz listnatega testa polnjeni s praženim mletim mesom  na čebuli + zelena solata = ZAKON!


kako pa narediš žepke? lahko cel recept, prosim?


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] sori, šele zdaj videla tvojo prošnjo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Rabiš :

listnato testo
mleto meso
čebula
olivno olje
česen
peteršilj
začimbe po okusu

Nadev: Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo meso, ostale sestavine ter popražimo. Ne sme biti preveč "mokro". Lahko si pomagaš s tem, da ko je do suhega spraženo, malo poprašiš z moko in malo zaliješ z juhico, če jo imaš, ali vodo, pa premešaš, da se masa bolj skupaj drži.
Testo razvaljamo do 3 mm debeline. Razrežemo ga na kvadratke poljubnih dimenzij. Polovice namažemo z nadevom, prepognemo, z vilicami pritisnemo po robovih, da se zlepijo, za lepši lesk premažemo s stepenim jajcem in spečemo. Na kake 180 stopinj, približno 20 - 30 minut, pogledaš pač, kdaj so lepo , svetlorjavo zapečeni.





Stran: [1]