priprava melancanov (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


dana -> priprava melancanov (5.10.2007 8:33:40)

Ali jih je potrebno posoliti in pustiti, da postanejo mehki preden jih date v pečico. Zadnjim sem namreč delala zloženko in v rp. piše da samo posoliš in daš med rezine kar pač hočeš, potem pa v pečico. Pekla sem jih skoraj eno uro, ampak ko sem jih vzela ven so bili še vedno trdi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Ko jih jem v službi je čisto mehko, tako da ne vem v čem je fora.

Ali jih moram posoliti in nekaj časa pustiti, da oddajo vodo in jih dam potem peči ali kako....?




anitaz -> RE: priprava melancanov (5.10.2007 8:36:40)

IZVIRNO SPOROČILO: dana

Ali jih je potrebno posoliti in pustiti, da postanejo mehki preden jih date v pečico. Zadnjim sem namreč delala zloženko in v rp. piše da samo posoliš in daš med rezine kar pač hočeš, potem pa v pečico. Pekla sem jih skoraj eno uro, ampak ko sem jih vzela ven so bili še vedno trdi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Ko jih jem v službi je čisto mehko, tako da ne vem v čem je fora.

Ali jih moram posoliti in nekaj časa pustiti, da oddajo vodo in jih dam potem peči ali kako....?
     - Tako je. Prej jih posoli, da spustijo vodo, pa bodo mehke.




Anonimen -> RE: priprava melancanov (5.10.2007 8:39:57)

Ja napotki so taki,kot si jih opisala.Posoliti in jih obtežiti s kakšnim težkim predmetom,da jih stisne in počakat,da se omehčajo.jaz tega nisem delala,ko sem jih pripravljala ,naprimer za žar ali pa pohane,nikoli niso ostali trdi.
Torej jaz sem jih za na žar najprej popajcala.Narezala in polila po njih olivno olje,seveda,ker so za na žar še posolila in posula stisnjen česen,to vsaj pol ure pred končno obdelavo.

Primer:

Ocvrte melancane
Za 5 oseb potrebujemo: 3 melancane, sol, 2 jajci, 3 žlice koruzne in 3 žlice črne moke, 5 žlic oljčnega olja.
Melancane naj bodo čimbolj sveže. Če so mlade, jih ne lupimo. Narežemo jih na rezine, malo posolimo in obtežimo. Čez približno pol ure jih stisnemo, povaljamo najprej v jajcu, nato pa v mešanici koruzne in polbele moke. Cvremo jih deset minut v ne prevročem oljčnem olju.




koala -> RE: priprava melancanov (5.10.2007 8:50:49)

Jaz melancane vedno posolim in počakam, da spustijo vodo, se mi zdi, da so drugače grenki.
Drugače jih pa vedno popražim na olju ali pa pečem na žaru, pa so vedno mehki.




Laubica -> RE: priprava melancanov (5.10.2007 8:54:08)

Jaz ko jih poham nič ne čakam ko posolim,spaniram ,poham,pa še niso bili trdi niti grenki




Barbs -> RE: priprava melancanov (5.10.2007 9:15:04)

Jaz pa pri vseh teh "zloženkah" raje uporabim bučke, tudi če so v receptu melancani. Tudi na žaru jih imamo raje.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




dana -> RE: priprava melancanov (5.10.2007 11:17:22)

Hvala za odgovore. Bom drugič prej posolila in upam da bo dobro.

Imam pa rada tako bučke kot melancane[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Saša27 -> RE: priprava melancanov (5.10.2007 13:02:43)

Uf punce, kakšne lušte ste mi naredile, bom šla takoj po službi po malancane, da jih spečem.




Stran: [1]