Anonimen -> RE: priprava melancanov (5.10.2007 8:39:57)
|
Ja napotki so taki,kot si jih opisala.Posoliti in jih obtežiti s kakšnim težkim predmetom,da jih stisne in počakat,da se omehčajo.jaz tega nisem delala,ko sem jih pripravljala ,naprimer za žar ali pa pohane,nikoli niso ostali trdi. Torej jaz sem jih za na žar najprej popajcala.Narezala in polila po njih olivno olje,seveda,ker so za na žar še posolila in posula stisnjen česen,to vsaj pol ure pred končno obdelavo. Primer: Ocvrte melancane Za 5 oseb potrebujemo: 3 melancane, sol, 2 jajci, 3 žlice koruzne in 3 žlice črne moke, 5 žlic oljčnega olja. Melancane naj bodo čimbolj sveže. Če so mlade, jih ne lupimo. Narežemo jih na rezine, malo posolimo in obtežimo. Čez približno pol ure jih stisnemo, povaljamo najprej v jajcu, nato pa v mešanici koruzne in polbele moke. Cvremo jih deset minut v ne prevročem oljčnem olju.
|
|
|
|