Primoza -> Brez besed (4.12.2004 8:11:50)
|
Jaz se tudi ne morem pohvaliti, da sem pri prvem otroku večkrat vstajal/previjal kot žena. Res pa, da ko je bilo hudo (zobki, krči in druge nebodigatreba), sva oba bedela, ali pa izmenično. Pri tem nočnem delu aktivnosti je vsekakor v prednosti tisti, ki je bolj nočni tip človeka, v najinem primeru sva oba dnevna, ki lažje vstaneta ob 2 in gresta v hribe, kot se zabavata do 2 in gresta spat. Zdajšnji dojenček pa itak ponoči spi od 21 do 8, tako, da je enostaven za oskrbo. Drugače pa je po mojem važna delitev dela, npr. kuhanje imam jaz ne glede na trenutnega dojenčka, pospravlja bolj žena, nabavljam hrano jaz, skrbim za položnice, ona pa prevzema glavno vlogo v nabavi raznih knjižic, igrač, branju itd. Jaz imam na skrbi bolj telesnokulturne igre, kar je baje tipično. Pa vsaj moji paše kakšen odmor; na kak teden ali vsaj na 14 dni gre brez nas za en dan v hribe, mi pa se takrat čisto lepo oskrbujemo. Drživa se tudi načela, da otrok ne puščava pri starših, čeprav bi jih lahko, ampak v tem obdobju vzdržujeva pripravljenost z izmeničnimi samostojnimi težjimi vzponi in seveda družinskimi vozičkarskimi in nahrbtniškimi pohodi.
|
|
|
|