atena777 -> Podaljšanje porodniške (3.10.2007 22:52:40)
|
Zanima me mamice, ki ste hodile na NFTH, kakšen je bil ponavadi razlog, da so vam podaljšali porodniško? Ali otroček, ki shodi pri 9 mesecih je upravičen do dodatne nege? Vem, da je to vprašanje lahko večplastno,vendar vseeno me zanima kakšni so dandanes kriteriji. Vem, da nekaterim zlepa ne podaljšajo porodniške za zelo tehtne in upravičene razloge, medtem, ko se mi zdi, da drugim podaljšajo že na podlagi majhnih odstopanj? Ali je to odvisno do komisije, dr. ali koga drugega? Mene skrbi, da bi moj sin recimo sicer shodil relativno hitro (ker že kaže znakepri 8 mesecih), vendar ne bi stabilno shodil. Če gledam po sebi, ko sem kot dojenček nosila longeto (se opr.,če je narobe napisano) zaradi kolkov in sem potem v kasnejši dobi (do 3 let) stalno padala na glavo in dobila buške in se je mami jezila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. In to pripisujem pomanjkljivemu izobraževau staršev v tistem času in še nerazviti otroški medicini. Tako danes za svojega sina razmišljam, da ni vse čimprej shoditi, ampak kako shoditi- tako, da se bo zaradi nestabilnosti lahko po nepotrebnem poškodoval... Dejstvo je, da nekateri otroci,ki imajo predispozicije ob stimuliranju z vajami, ki jih predpiše nfth bistveno hitreje napredujejo (beri splazijo, shodijo) kot "običajni2 in zato morda tudi še niso toliko zreli kot bi sicer lahko bili. Torej gre za dvorezni meč... No sedaj sem pa malo zapletla zgodbo, ampak saj zato smo tuakj na tem forumu, da razmišljamo s svojo glavo in si izmenjamo informacije, kajne? Hvala vsem za mnenje vnaprej!
|
|
|
|