LuNa73 -> Sejfo Hasanomerovic... (3.10.2007 19:41:15)
|
Znaš li ti tko je Aleksandar Veliki? - pita Haso Muju. - Ne znam! - E pa vidiš, Mujo, to ti je bio veliki vojskovoda pod kojim je palo pola tadašnjeg poznatog svijeta! - A otkud si ti odjednom tako pametan? - E pa vidiš, Mujo, to sam ti naučio u večernjoj školi. Svake srijede idem u večernju školu od sedam do deset navečer. A znaš li ti tko je Napoleon? - Ne znam! - E pa vidiš, Mujo, to ti je bio veliki vojskovoda pod kojim je palo pola Europe , a poraz je doživio kod Waterloa, a i to sam naučio u večernjoj školi ponosno kaže Haso. A znaš li ti, Haso, tko je Sejfo Hasanomerovic? - sad upita Mujo. - Nikad čuo! - E pa vidiš, Haso, to ti je tip pod kojim tvoja Fata pada svake srijede od sedam do deset dok si ti u večernjoj školi! ___________________________ Vraćaju se Mujo i Haso kući poslije dugog bosanskog rata i dolaze na brežuljak odakle se vidi Mujina kuća, pa Mujo zamoli Hasu, inače snajperistu, da pogleda kroz snajperski nišan što mu radi njegova Fata. Haso proviri kroz snajper i kaze: - "Joj Mujo jarane ... kako da ti kažem ... eno je jebe se sa tvojim komšijom." A ono Mujo sav tužan i bijesan istovremeno, preda Hasi dva metka i kaze: - "Nju u glavu a njega u glavić." Haso nanišani i kaze: - "Slušaj jarane ... izgleda da će biti dovoljan samo jedan metak."
|
|
|
|