Izcedek (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

jasa -> Izcedek (3.10.2007 17:03:24)

Pozdravljene nosečke! Sem sicer na začetku svoje 2. nosečnosti (8. teden) in sem na 1. ginekološki pregled naročena čez 2 tedna. Imam pa manjši problemček in ne vem ali naj poklicem ginekologa prej ali naj čakam (mogoče boste rekle, da sem malo smešna glede da je to moja druga nosečnost; ampak v prvi nisem imela takih težav). Že dva dni čutim take manjše bolečine kot prebavne težave; to se pojavi ene 3x dnevno in traja cca 0,5 ure. Danes popoldne sem imela malo rjavega izcedka, medtem ko se je včeraj zvečer na papirju pojavila nitka krvi. Drugih težav nimam. Ste imele podobne težave?

t*e*j*k*a -> RE: Izcedek (3.10.2007 17:37:04)

Jaz sem imela točno tako težavo!! V trebuhu me je ful začelo boleti in ko sem šla na WC sem na hlačkah opazila rjav izcedek - ampak ga je blo ful malo kot za eno kapljico. To se je dogajalo dva dni potem pa nič več. Sem klicala G in je sestra rekla da če je rjav izcedek in če ni sveža kri ter če se to dogaja v majhnih količinah ni panike. Če bi se pa spet pojavilo bi pa morala na pregled.

Tako da mislim, če je to minimalno da ni panike vseeno pa je bolje za nasvet vprašati G!!!

srecna_zvezda -> RE: Izcedek (3.10.2007 17:43:45)

Jasa nocem te strasit, vendar tako se je zacelo meni. Na tocno isti nacin. Bila sem noseca 8.tednov. V soboto sem na rocku zasledila nitko sveze rdece krvi. Potem pa nic, le rahle volecine kot pri prebavni motnji, saj ves. V torek sem imela G in, ko je naredila UZ je rekla da mi bo dala napotnico za celje, saj se je zacel rahel krvav in rjav izcedek. Naslednji dan sem sla v celje in imela se vedno rjav izcedek tam pa so potem ugotovili da se moja pikica ne razvija vec in sem kar ostala na ciscenju.

Mocno upam da tvoja izkusnja s tem ni to, zato kar poklici TAKOJ svojo G in naj te naroci za danes ali jutri. Poznam tudi mnoge, ki so imele rjav izcedek pa je bilo potem vse ok. Le pocivati so morale in nic dvigovat od G pa so dobile antibiotike, ki so preprecile SS.

Upam da sem ti kaj pomagala

Zofy -> RE: Izcedek (3.10.2007 18:42:43)

Jaz sem ena od teh, ki je imela rjav izcedek, enkrat celo svežo kri, pa je zdaj vse ok in sem v 18. tednu. Sem pa brala tudi o takih koncih kot je bil Lidijin. Na tvojem mestu bi takoj poklicala G. 

Janice1 -> RE: Izcedek (3.10.2007 19:01:33)

tudi jaz sem imela rjav izcedek, potem malo krvi, sem šla na UZ se ni nič videlo in potem čez 1 teden spet in se je videla pikica, tako, da ti svetujem, da pokliči oz. pojdi kar tja, ker te bo sigurno sprejel, mene je.Upam, da bo v redu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

bobika -> RE: Izcedek (3.10.2007 20:17:57)

Popolnoma na enak način sem sem se jaz spraševala pred kakšnim tednom ali dvema.Bilo je enako kot pri tebi. Vmes je izcedek izginil in v soboto se je ponovno pojavil. V nedeljo ga ni bilo včeraj pa sem zjutraj zagledala kri na papirju. Zgrabila me je panika. Šla sem na pregled in na srečo je zgledalo vse vredu. Ne vem zakaj se to dogaja. Sem pa bila zelo pomirjena, ker se na prvem pregledu ni videl srček sedaj pa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Vse lepo ti želim, vseeno pa obišči ginekologa, da boš pomirjena, če je vse ok.

Naja30 -> RE: Izcedek (3.10.2007 21:27:37)

IZVIRNO SPOROČILO: t*e*j*k*a

Jaz sem imela točno tako težavo!! V trebuhu me je ful začelo boleti in ko sem šla na WC sem na hlačkah opazila rjav izcedek - ampak ga je blo ful malo kot za eno kapljico. To se je dogajalo dva dni potem pa nič več. Sem klicala G in je sestra rekla da če je rjav izcedek in če ni sveža kri ter če se to dogaja v majhnih količinah ni panike. Če bi se pa spet pojavilo bi pa morala na pregled.

Tako da mislim, če je to minimalno da ni panike vseeno pa je bolje za nasvet vprašati G!!!

Kot da bi pisala o meni!

Točno to se mi je zgodilo. Sestra pri G je rekla, da če bo slabše, se pravi sveža kri in hudi krči, da naj pridem prej. In da naj bolj počivam in ne dvigujem svoje 10-mesečnice. Moram reči, da se res pazim te dni in me trebuh ne boli, samo občasno špikne (kar je normalno), izcedek je pa beli tok do rumenkast. Tako da upam, da je zdaj ok.

jagoga -> RE: Izcedek (4.10.2007 3:09:58)

V obeh nosečnostih sem imela enake težave, še kakšen teden prej kot ti. Obakrat sem poklicala G predčasno in obakrat me je sprejel predčasno oz. takoj še tisti dan(pa to pri dveh različnih G, ker sem vmes zamenjala G). Krvavitve niso vedno, samo slabo, ampak zelo pogost pojav. Od prve nosečnosti imam zdrvega fanta, za v drugo pa sem v 16 tednu.

Anonimen -> RE: Izcedek (4.10.2007 14:25:18)

IZVIRNO SPOROČILO: marijanca

tudi jaz sem imela rjav izcedek, potem malo krvi, sem šla na UZ se ni nič videlo in potem čez 1 teden spet in se je videla pikica, tako, da ti svetujem, da pokliči oz. pojdi kar tja, ker te bo sigurno sprejel, mene je.Upam, da bo v redu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Marijanca, mene pa zanima, če si bila pred tem rjavim izcedkom že noseča ali si šele pol ugotovila?
A si imela kej krčev zraven izcedka? Ker jaz sem imela.

jasa -> RE: Izcedek (4.10.2007 15:57:51)

Ravno kar sem se vrnila iz ginekološke ambulante. Narejen imam ultrazvok, kjer se vidi gestacijska vrečka tudi obris ploda, le, da je ta še premajhen (4mm) in se srček še ne zazna. Drugih znakov (krvavitve) ni videti in je tudi nimam. Izcedek je bil samo včeraj; sedaj ok.  Nov UZ me čaka čez 14 dni na rednem pregledu oziroma tudi prej.
Upam, da bo vredu.

Stran: [1]