|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj preiskave?
3.10.2007 14:20:43   
tiaz
Pozdravljene !
Spet jaz.
Ker sem pred 9 leti (čeprav so mi v KC LJ rekli, da bo po operaciji vse OK), izgubila 2 leti starega sina zaradi srčne napake in me je malo strah, se obračam na vas.
Pred 2 letoma, ko sem začela načrtovat user posted image , mi je G odkril ciste na jajčnikih oz. mi rekel, da imam policistične jajčnike in nisem mogla do sedaj zanosit. Poskušala sem s Klomifenom in ni in ni šlo. Sedaj sem v 7 tednu  user posted image   in sem zelo zelo srečna. Ko sem zagledala user posted image , je bilo največje in najlepše  user posted image  do sedaj.
Zanima me, kdaj začet z raznimi preiskavami, da si pomirim pomisleke. Za kakšne preiskave naj rečem svojemu G? Kaj naj vse preverim oz. kaj je dobro, da dam skozi?

Prosim za ......!

Tiaz
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj preiskave?
3.10.2007 14:45:02   
malamalinca
Draga Tiaz,
najprej naj ti povem, da mi je hudo za tvojega sinka.Tudi jaz imam enega dve leti starega in si sploh ne predstavljam....kakšne muke si šla skozi.Ampak sedaj si zopet noseča in prav je tako.
Smem vprašat koliko si stara?
Mislim, da srčnih napak ne morejo kar tako ugotoviti, to se pokaže z leti.
Preiskave so vedno običajne, na začetku moraš dati kri za določitev Rh faktorja, toxoplasmoso, sifilis in hepatitisB ter za morebitna protitelesa, če si slučajno Rh negativna.Daš tudi vodo in pogledajo te z UZV.

Vsekakor mora to vsak ginekolog vedeti in ga ni potrebno posebej opominjati, na kakšne preiskave te mora napotiti, je pa dobro da si pozorna.
Potem je tu nuhalna svetlina, ki se opravlja med 11 in 14 tednom, mogoče ne bi bilo slabo, če bi se že kar naročila-to je UZV pregled, kjer pogledajo, koliko je možnosti, da ima otroček downov sindrom.

Sigurno pa moraš svojemu G povedati, kaj se je pripetilu pri prejšnjem otročku, morda bodo tokrat na kaj bolj pozorni.

Želim ti vso srečo!

Moji fantje in mala princeska so moj največji zaklad!

(odgovor članu tiaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.10.2007 15:09:27   
tiaz
malamalinca _ 13. septembra sem  bila stara 31 let.
Ker sem morala skozi najhujše, me je seveda - razumljivo sedaj tudi malo strah. Kajti takrat sem imela idealno nosečnost in nikoli nič, nikoli slabo in brez kakršnih koli zapletov. Normalen porod in vse.
Sedaj v tej user posted image  pa mi je ob jutrih slabo, čutim napetost v trebuhu in prsih, napenja me bolj in občasno me boli v sp. delu trebuha. Skratka čisto drugače se počutim, kot takrat v prvi user posted image . Ampak to ni nič, samo da bi bilo vse OK.

Tiaz

(odgovor članu malamalinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.10.2007 15:11:57   
lorch
Se strinjam z malomalinco. Zraven pa še to: okoli 20. tedna nekje se dela tudi morfologija, kjer podrobno pregledajo in premerijo notranje organe in zelo natančno tudi srce. Meni je g. rekla na tem pregledu, da žal z nobenim pregledom ne morejo garantirati v kakem stanju je srce, s tem pregledom pa odkrijejo 50%napak na srcu.
Verjetno je res najbolje da opozoriš svojega g. na to kar se je dogajalo s tvojim sinkom. Morda so v takih primerih na kaj še posebno pozorni.
Držim pesti in ti obenem še čestitam za nosečnost!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malamalinca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.10.2007 15:21:06   
cindy
Zaupaj svojemu ginekologu svoje strahove in povprasaj po preiskavah. Upam da imas dobrega in te bo poslusal ter ustregel tvojim zeljam.

(odgovor članu tiaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.10.2007 20:39:50   
Pia77
Glede na to, da si že rodila otroka s srčno napako, lahko prosis svojega ginekologa, da ti izda napotnico, da opravis morfologijo (UZ pri 20.-22. tednu) v LJ porodnišnici, npr. pri dr.Tulovi ali dr.Pušenjaku. Če je izvid kakorkoli sumljiv, te od tam lahko napotijo tudi naprej na UZ k pediatru na Pediatrični kliniki, ki se ukvarja z UZ srca v nosečnosti.
Drzim pesti!!!

(odgovor članu cindy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?