honey -> RE: hujšanje med nosečnostjo (20.11.2007 9:14:49)
|
Jaz imam (še vedno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]) pribl. 20 kg preveč in sem jih imela tudi takrat, ko sem zanosila. Gin. mi je na prvem pregledu rekla, da se mi do 5. meseca ni potrebno zrediti niti za 1 kg, da kasneje pa itak ne bo možno, da se ne bi redila, že zato, ker bo otrok rasel, če ne drugega. In sem se res v celi nosečnosti zredila za celih 8 kg. In ko sem prišla iz porodnišnice, sem imela 2 kg manj kot pred zanositvijo. Pa da ne bo pomote: nisem hujšala, ampak sem pač jedla tako, kot mi je pasalo. To pomeni bolj malo, ker enostavno nisem imela apetita. Skoraj vseh 9 mesecev sem preživela ob čokolinu in testeninah, pa kakšni morski sadeži in malo zelenjave se je našlo vmes. Imela sem pa tudi gestacijski diabetes, vendar se mi enostavno ni bilo treba držat nobene diete, ker že itak nisem skoraj nič jedla. Pa imam zdaj zelo zdravega in zelo navihanega 2,5 letnika, ki mu popolnoma nič ne manjka. Jaz mislim, da je najbolje, da ženska posluša med nosečnostjo svoje telo, ki ji itak pove, kaj potrebuje. Pri meni npr. se je našel skoraj na vsakodnevnem jedilniku tudi košček čokolade ali pa kakšen bombon. In moram reči, da me je gin. zelo pohvalila, ker mi je dala vedeti, da imam že zdaj veliko kg preveč in bog ne daj, da si jih na 20 podlage nakopljem še kakšnih 15, 20 - to bi bila pa prava katastrofa. Imam kolegico, ki je to naredila in jih ima še vedno vseh pridelanih 15 kg preveč.
|
|
|
|