|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KLOMIFEN?!
3.12.2004 9:20:55   
Sisy
živjo punce!

Mene pa zanima v kolikem času po začetku jemanja Klomifena ste/niste zanosile in kaj menite o tem zdravilu? Ste opazile tudi kakšne stranske učinke? Je res da po zdravljenju s Klomifenom obstajajo večje možnosti za dvojčke,trojčke itd....? Aja pa še to-ali so vam ginekologi predpisali Klomifen zgolj zato ker ovulacij nimate ali še zaradi kakšnih drugih razlogov (npr.ciste in podobno)

Zdej sem vam pa dala domačo nalogo ne... hihi ;) ne ampak me resnično zanima vse v zvezi s tem zdravilom....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   KLOMIFEN?!
3.12.2004 9:29:15   
pika74
Ojla Sisy,

Jaz sem dobila klomifen letos nekje aprila ali maja za 3 mesece. Ko je partner uspešno opravil spermiogram, se je moj G odločil, da mi predpiše Klomifen. Rekel je, da je bolje, da najprej poskusimo z metodami, ki niso tako agresivne za telo in šele nato, če ne bo uspelo, gremo na HSG in potem šele na laparoskopijo.

Ob jemanju klomifena sem imela stranske učinke, kot so težko dihanje, stiskanje v pljučih, napihnjenost, boleče ovulacije, daljše M, krvavitve celo od ovulacije pa do M (celo v kosih). Glavoboli, bolečine v predelu jajčnikov, pa bolečine v zgornjem delu trebuha, pa vse živo. Aja, pa ful sm bla tečna - hormoni podivjajo in to je to. Samo pazi, tako je reagiralo moje telo. Ni nujno, da bo pri tebi isto. Ne se ustrašit. Nekaterim uspe zanositi po klomifenu. Meni ni, ker je bil problem drugje (zamašeni in fentani jajcevodi).

Baje je večja možnost za dvojčke in nekatere imajo tudi probleme z vidom.

Tolk na kratk o Klomifenu.

Pa velik sreče.

Lp
Pika74
:metulj:

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   KLOMIFEN?!
3.12.2004 9:32:37   
pika74
...še nekaj. Ponoči sem se fuuuuuuuul potila in me je kar oblivalo in dostikrat sem imela pulz podivjan in mi je srce razbijalo, kot da bi tekla šprint.

Ampak to je čist odvisno od človeka do človeka. Lahko, da ti bo glih zarad Klomifena ratal.

Ne bi mogla rečt, da je dobro ali slabo zdravilo. Ni pa za vse. Enim pomaga, drugim škodi.

Držim pesti zate.

Lp
Pika74

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   KLOMIFEN?!
3.12.2004 9:34:18   
Sisy
hvala pika....

samo si me pa kar prestrašila s temi stranskimi učinki....Jaz ga "še" ne jemljem se pa pripravljam na to ker mi ga bo "verjetno" ginekologinja predpisala v kratkem glede na to da ovulacij nimam:ups: Najbolj me je pa strah vseh teh stranskih učinkov ki jih opisuješ....

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   KLOMIFEN?!
3.12.2004 9:37:44   
tinkamiška
Sisy,
pri meni je bilo podobno kot pri Piki(jemala sem ga tri mesece), imela sem tudi stranske učinke glede vida, ta mesec sem se sama odločila in poskusila brez Klomifena, ker imam januarja histero in laparoskopijo, tako, da nimam kaj zgubit. Možek je imel slabši spermiogram, pred izdajo Klomifena, pa sem imela samo pregled UZ, kjer naj bi bilo vse normalno.

Se pa pridružijem Piki in ti polagam na srce, da se ne ustraši, ker je marsikateri klomifen pomagal.

Veliko sreče,

Tinka

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   KLOMIFEN?!
3.12.2004 9:40:40   
Sisy
joj punce jaz z vseh koncev (z strani moje ginekologinje vred) poslušam kako se ni za hecat s temi tabletki pa da so lahko ful nevarne itd.... Po drugi strani mam pa občutek ko prebiram na tem forumu izkušnje punc ki jemljejo Klomifen da je odstotek tistih ki jim je dejansko pomagal pri zanositvi zelo MAJHEN! Se torej splača se sprašujem.....:zmeden:

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   KLOMIFEN?!
3.12.2004 9:41:26   
enci
pika74,
glede na izjavo tvoje gin, z manj invazivnimi ... po vseh teh stranskih ucinkih, ki si jih opisala in ce so bili v vseh 3 mesecih jemanja .... hudica, potem pa je res manj invaziven HSG. Jaz sem po 2 dneh bila super.
Tudi jaz v naslednjem ciklusu zacnem s Klomifenom, v torek se pa dogovoriva z G, kdaj, koliko ....
Ni mi vsec ta izjava o motnji vida??? se tako sem na pol slepa 8)8)8)8)8)8) :ups::(
sisy, tudi jaz nimam O in upam v cudezno tabletko Klomifen, ceprav vem, da ne pomaga vsem ...
Drzim pesti, da nama bo, pa se vsem ostalim, ki ga jemljejo.
lp
enci:metulj:

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   KLOMIFEN?!
3.12.2004 9:43:33   
enci
a ja pa se to,
pri meni je bil HSG ok, vse prehodno, spermiogram je v redu, samo teh O ni in M so neredne in kao to potem kaze na PCO .... bomo videli v torek se izvide FSH,LH,prolaktina in progesterona ...
lep dan se naprej:metulj:

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   KLOMIFEN?!
3.12.2004 9:43:42   
tinkamiška
Mislim, da je nanjbolj pomembno, da si pod G nadzorom, ko jemlješ Klomifen, da imaš UZ preglede. Potem sigurno ne more bit nič narobe, če se pa posreči, pa še toliko bolje. Pa, če je G dobra, bo tudi vedla kdaj ti ga predpisat.:)

Pa-pa,
Tinka

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   KLOMIFEN?!
3.12.2004 9:43:47   
Sisy
enci,ce prav razumem si imela samo 2 dni stranske ucinke al kako? :ups:

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   KLOMIFEN?!
3.12.2004 9:45:51   
enci
sisy, ne mislila sem npo SHG-ju da je bilo po 2 dneh vse bp :ups: morda sem malo zmedeno napisala, sorry!
A ja pa to, jemanje Klomifena brez nazdora ni hec!!!! Jaz sem ze zmenjena, da me bodo kontrolirali in spremljali razvoj jajcec.:sloncek::sloncek:
Sisy, to kar povej tudi ti svoji G!!!
lp
enci

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   KLOMIFEN?!
3.12.2004 9:50:22   
Sisy
Veste kaj mi pravzaprav ni jasno....Če pri ženski ni drugega problema kot to da nima ovulacij zakaj pri jemanju Klomifena 100% ne pride do zanositve? Upam da veste kaj mislim s tem,se mal čudn napisala ampak drgač ne vem kako bi...

Enci kaj potem ko boš pod zdravniškim nadzorom moraš vsak dan v času med in po O na UZ h ginekologu?

aja btw: drgač sem pa zasledila da se da klomifen kupit tud prek interneta ampak mi to ni logično glede na to kako močno zdravilo je to.....

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   KLOMIFEN?!
3.12.2004 9:51:21   
pika74
Punce, tiste, k čakate na Klomifen:

Jaz mislim tkole: če je spermiogram OK, pa če so jajcevodi prehodni, pol bi jst predpisala Klomifen. Če pa so jajcevodi zamašeni, bi pa rajš najprej HSG nardila.

Sam, punce. Ni tko enostavn bit ginekolog. Za vsako punco se G posebej odloč. Pri eni bo najprej dal HSG, pri drugi bo najprej dal Klomifen, pri tretji bo pa najprej naredu pri partnerju spermiogram. To ni tko kokr 1+1=2. Tuki tud matematka ni več matematka. Tle se gre za to, da je 1+1=3 al pa celo 1+1=4.

Je pa res, da pri veliko primerih Klomifen pomaga. Ne se ustrašit teh stranskih učinkov. Ni nujno, da bojo pri vas tudi taki. Lahko, da jih sploh ne bo. Za :duda: se splača potrudit. Ne se bat. Poslušte G, pa če bo prehudo pri stranskih učinkih, greste še zmeri lahko nazaj k G in mu poveste, pa bo on reku, če je smiselno nadaljevat s Klomifenom.

Punce, glavo gor.

Držim pesti za vse:miska::miska:.

Lp
Pika74

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   KLOMIFEN?!
3.12.2004 9:52:35   
Ninika1
Ojla punce,

mamma mia, ko vse tole berem...:ups::ups::ups:
Meni je G rekel, da je z mano vse vredu in da nima pojma zakaj še nisem zanosila. Kljub temu mi je predpisal klomifen in je rekel naj ga začnem jemati 5.dan ciklusa. Kot 1. imam cca. 5 dni pred krvavitvijo in sploh nisem ziher kdaj naj ga začnem jemati (ko se začne izcedek ali ko se začne krvavitev) in drugo če je drugače res vse vredu z mano bodo sigurno ratali kaki dvojčki ali celo trojčki.....8)8)8)
Jaz bi bila čisto srečna z eno pikico za prvič...

lp, Ninika:rozica:

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   KLOMIFEN?!
3.12.2004 9:54:49   
Sisy
no vidite punce jst mislim da je Ninika živ dokaz da ta Klomifen ni tak bav bav!
Njen ginekolog "nima pojma" zakaj še ni zanosila pa ji je kar predpisal Klomifen...torej...sej ne more bit tok grozn no če ne ji ne bi kar napisal recepta.....

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   KLOMIFEN?!
3.12.2004 9:56:27   
pika74
p.s.

Tud jst se podpišem pod Tinkamiškin post - pomemben je nadzor G ob jemanju Klomifena. Predlagajte svojmu G, da imate ob jemanju klomifena UZ in mislm, da bo velik boljš.

Ni tok hudo, kokr se sliš. Tud jst sm prežvela vse te stranske učinke. Aja,pa kšno kilco se zravn dobi ob jemanju klomifena. Sam moj je bil pr tem še bolj navdušen. je reku, zdej mam vsej kej prjet :)-:)-:)-:)-.

papa
Pika74

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   KLOMIFEN?!
3.12.2004 9:58:04   
Sisy
ufffff kilce.....pa že tko se petkrat na teden po dve uri borim v telovadnici proti njim...:)-

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   KLOMIFEN?!
3.12.2004 9:59:20   
pika74
sej grejo glih na taprau konc (v zize bi moj reku:)- )

Namest silikona vzameš klomifen :)-:)-:)-

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   KLOMIFEN?!
3.12.2004 10:00:08   
Sisy
ooooo pol pa v redu! Tm mi pa res mal manjka! :)-:)-:)-

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   KLOMIFEN?!
3.12.2004 10:02:17   
enci
Kile ... tudi to potrpim!!!!
Sej veste, za :duda: vse!!! Itak pa ce zanosis, prej ali slej se tudi zredis?!
Pa kaj pol .... vazno, da smo zdrave pa ce tudi imamo kako kilco prevec ....
lp
enci:metulj:

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   KLOMIFEN?!
3.12.2004 10:04:47   
Sisy
se strinjam!:)

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   KLOMIFEN?!
3.12.2004 10:06:47   
Ninika1
Ja to pa drži, da moram 12. dan priti na UZ na merjenje foliklov.

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   KLOMIFEN?!
3.12.2004 10:09:57   
Sisy
če sem iskrena sem že hotela začet jemat Klomifen brez ginekologinjine vednosti ampak ste me k sreči "postavile na realna tla" da se s tem ni za hecat....ampak moja ginekologinja pa toooook zavlačuje da sem kr mal jezna....:grrr:

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   KLOMIFEN?!
3.12.2004 10:21:08   
GoYa
Da se še jaz vklopim ;)

Včeraj zvečer sem popacala zadnjo tabletko klomifena. Čisto nobenih stranskih učinkov :bravo::bravo::bravo:

Danes zjutraj (8. dan ciklusa) sem bila pri G na UZ. Imam dva folikla, en 12 in drugi 14 mm. V ponedeljek popoldne grem spet na UZ in vse tako naprej do ET.

LP, GoYa

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   KLOMIFEN?!
3.12.2004 10:21:54   
Sisy
GoYa :bravo::bravo::bravo: držim pestke!

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.